Илиян Василев: Правителствените кризи са заради конкуренция между мафиотски групи за преразпределение на блага

0
81
Илиян Василев
Илиян Василев. Снимка: Ilian Vassilev, Facebook

Правителството падна при най-силните показатели за индустриално производство от десетки години насам. Това означава, че политическият цикъл у нас е тотално откъснат от рационалността, от стопанския и социален цикъл. Това пише в последния си анализ Илиян Василев, публикуван във Facebook.

„ГЕРБ плачат, че изнасяме като за световно енергия, горива, оръжия. И се чудиш, тези нали бяха атлантици, патриоти, европейци за развитие на България. Не могат да свикнат с мисълта, че слънцето не изгрява заради тях. И пари имаме в хазната, повече откогато и да е преди. И нови ще идват и пак – политическа нестабилност.“, добавя той.

Според експерта изводите са два и те са неутешителни, а именно:

„Първият – у нас правителствените кризи идват заради конкуренция между отделни мафиотски групи за преразпределение на непроизведени от тях блага. Стопански активните не определят кой да ни управлява, а преразпределителите. Няма значение дали и колко се произвежда, важното е кой да контролира преразпределението на блага към паразитната непроизводителна класа. Вторият е още по-неутешителен – изборният процес не може да генерира „нова легитимност“, или ребалансиране на политическия, социалния и стопански живот, защото политиците са скъсали връзката и не представляват избирателите си, не отговарят пред тях /иначе нямаше да има сегашната криза/.“

„Да, изнасяме яко за „Полша“ и оръжия, и горива, и енергия за района – и без корупцията на „атлантиците“ от ГЕРБ и ДПС можем да живеем и да си летим в развитието си. Но не би. Паразитите искат своето.“, обобщава Василев.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments