Просветният министър: Няма недостиг на учители

0
184
Учител
Учител. Снимка: Pixabay

Броени дни преди да бие първият училищен звънец се търсят преподаватели за 448 училища и детски градини у нас, коментира просветният министър Сашо Пенов пред „bTV“.

Най-търсените кадри са предимно за математика, информационни технологии и чужди езици. Не може да се говори за постоянен недостиг на учители, добави той.

Образователният министър се надява да няма затваряне и преминаване към електронна среда на обучение заради COVID пандемията, защото основната форма гарантира нормалното развитие на учебния процес, на отношението между деца и учители.

„Когато имаме 2-3 деца от паралелка, които са заразени, ще се изолира самата паралелка, а останалата част от училището да продължи да работи“, посочи той.

Министър Пенов и карловската власт следят ситуацията и засега се очаква учебната година в наводнените села да започне по график.

Служебният министър заяви, че „цялата изпълнителна власт ще направи всичко възможно, за да не се стигне до т.нар. „дървени ваканции“„Съществуват взаимоотношения между самите разпоредители с бюджет, които при преценка на конкретната ситуация в конкретните училища могат да намерят механизми, които да допринесат до това да се предприемат мерки, които да доведат до това да не се затварят училища заради липса на отопление“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments