Ивайло Мирчев: Борисов и Пеевски пазят вътрешния министър

0
18
Ивайло Мирчев
Ивайло Мирчев. Снимка: Facebook, личен профил

Депутатът от коалиция „Продължаваме промяна-Демократична България“ Ивайло Мирчев лично призова министъра на вътрешните работи да подаде оставка и нарече поведението му „жалко“

Като причина той посочва полицейското насилие в София на 16 ноември, когато след като пострадаха много невинни граждани. Според Мирчев в момента Калин Стоянов е пазен от Бойко Борисов и Делян Пеевски, като го призова да разкаже повече за срещите си с последния. Публикуваме пълния му коментар по темата във Facebook без редакторска намеса

„Сутрешните блокове на телевизиите изобилстват от нови и нови случаи на пребити от полицаи в нощта на протестите срещу БФС. В същото време разбираме, че министърът имал редовни срещи с Пеевски (по негови думи). Ще е интересно да ни разкаже повече за предмета на тези срещи.

Един от най-бруталните случаи е на пребито 19 г. момиче от четирима полицаи, след което отведено в РПУ и вулгарно обиждано. По същото време министърът е бил на кино (по твърденията на ГЕРБ на документална прожекция).

Ако у министъра въобще е останало нещо мъжко веднага трябва да подаде оставка. А изводите тук са няколко:

– Всеки полицай трябва да има персонална камера. Щом на фронта в Украйна войниците могат да имат, значи това може да се направи и за родните полицаи. Ще направим такова предложение.
– Служебните номера на полицаите трябва да се виждат, а не да са скрити. Не може анонимни полицаи с маски да пребиват хора и да остават безнаказани.
– Борисов и Пеевски пазят вътрешния министър след бруталното насилие над граждани и журналисти. Нека е ясно чий е министърът.
– В парламента спешно трябва да се създаде комисия за разследване действията на полицията, както и още в сряда да бъде извикан министърът (който и да е той в този ден) на изслушване в пленарна зала.
– Филмът „Уроците на Блага“ не е документален. Министърът не е бил на документална прожекция, а на премиерата на филм от програмата на „Киномания“. Всички други твърдения са безсрамни лъжи.

P.S. Поведението на министър Стоянов е жалко. Оправданията му безсрамни, а защитата, която му организират от ГЕРБ и ДПС най-меко казано странна.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments