Две шампионски титли от Европейското по BJJ за отбора на „GFTeam“-Бургас

0
613
Два златни медала за
Два златни медала за "GFTeam"-Бургас. Снимка: Пламен Петров-Легендата

Поредно изключително представяне направиха момчетата от „GFTeam-Бургас“ в Рим по време на Европейското първенство на най-престижната световна верига IBJJF. То се проведе в рамките на миналата седмица в Италия.

На 13 февруари бургаските състезатели отпътуваха към Рим, за да вземат участие във вълнуващите срещи на формата, който няма аналог на европейско ниво. В срещите участие взе самият треньор на „GFTeam-Бургас“ Пламен Петров-Легендата и още 6 състезатели. Това са Кристиян Кръстев, Антоний Тодоров, Гален Георгиев, Константин Атанасов, Стилиян Тодоров, Силвио Бутоеску.

„В света има 3 високо позиционирани състезания по джиу-джицу. Световното, разбира се, Пан-Американското първенство и Европейското. Това са най-престижните формати на най-престижната верига“, разказа Петров пред Искра.бг.

Пламен Петров-Легендата на първото място
Пламен Петров-Легендата на първото място

Легендата завоюва петата си шампионска титла, този път при кафявите колани. Дебютанта Антоний Тодоров стана шампион при лилавите колани и грабна втори златен медал за клуба.

Всички момчета се състезаваха във възрастова категория за ветерани, без Гален и Кристиян, които бяха в категория мъже. За съжаление освен Пламен и Антоний, останалите не успяват да се изкачат на почетната стълбичка.

Кристиян Кръстев игра срещу шампиона на Бразилия на свръхтежка категория за син колан. За такъв се бориха още Гален Георгиев /7:7/ и Стилиян Тодоров /7:2/.

„Когато се представиш добре и играеш добре, всичко е ок. Но все пак да не забравяме, че в Бразилия в една зала има по 30-40 черни колана, а ние в България накуп имаме 5. Просто са ти различни партньорите и ако въпреки това успяваш да се противопоставиш и почти да победиш един бразилски шампион, значи е много добре“, коментира треньорът Пламен Петров-Легендата.

Антоний Тодоров на първото място
Антоний Тодоров на първото място

В категория за черен колан игра Константин Атанасов /8:2/ в мастър 4. Той постигна победа на черни колани и загуби втора среща. За лилав излезе на татамито Силвио Бутоеску /9:4/ в мастър 2, както и Антоний Тодоров в мастър 3, който успя да се докаже като победител и да грабне златото. 

Легендата игра 9:4 в категория за кафяви колани, където спечели първата среща с 25:0, а втората с ключ. Петров демонстрира безспорно майсторство в типично негов стил, което му осигури огромно преимущество над противника.

Нашите момчета се класираха отборно на 5-то място при цялостното класиране в първенството. До последния ден те водиха всички останали и имаха реален шанс за победа. При класирането за ветераните успяха да се изкачат до 3-то място.

(от ляво надясно): Галин Георгиев, Пламен Петров, Антоний Тодоров, Габриел Рахиньо и Кристиян Кръстев
(от ляво надясно): Гален Георгиев, Пламен Петров, Антоний Тодоров, Габриел Рахиньо и Кристиян Кръстев

По отношение на „състезанието на състезанията в Европа“, Легендата обобщи в заключение:

„Момчетата са много мотивирани и амбицирани, което показва, че имат дух! В Рим те се убедиха, че конкуренцията е много сериозна. Това толкова ги нахъса, че още като се прибраха в събота искаха да тренират. Видяха, че шампионът на Бразилия, примерно, не те надиграва убедително, както би било преди, а в мачът ти трябва малко още, за да се наложиш ти. Тоест вървим и тренираме в правилната посока.“

Напомняме, че на 28 февруари, от 19:00 ч., гост в бургаския клуб по бразилско джиу-джицу „GFTeam“ ще бъде самият създател на веригата „GFTeam“ Жулио Сезар Перейра. Зад името стоят редица зали в цял свят, в които се преподава бойният спорт на най-високо ниво.

Перейра е истински лидер, който в повечето случаи се справя сам с възхода на академията, за разлика от повечето отбори от високо ниво в международната верига, които имат по няколко лидера.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments