Започват реални тестове на тол системата

0
415
Автомобил
Снимка: Pixabay

Стартират реални тестове на тол системата. Тя ще бъде изпробвана първо за автомобили над 3,5 тона. Идеята е да се види как работи електронната система за събиране на такси за платената пътна мрежа на база изминато разстояние в реална среда, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

За целта собственици на камиони ще могат да разберат колко ще трябва да заплатят за техните обичайни маршрути и ще могат да получат бордови устройства. Именно чрез тях ще бъде измервано изминатото разстояние.

За да ги получат, те ще трябва да попълнят регистрационна форма, която е публикувана на страницата на Националното топ управление www.bgtoll.bg.

Устройствата ще се предоставят от АПИ в четирите центъра в София, Пловдив, Варна и Русе. Те ще бъдат абсолютно безплатни.

Тези водачи, които ги вземат, ще получават всеки ден информация за това каква част от маршрута на съответния камион е била заплатена. Първоначално тол системата ще обхване 6050 км от общо 20 000 км пътна мрежа у нас, за която в момента се закупуват винетки.

Понастоящем тол системата се тества чрез симулатор за виртуално пътуване на моторно превозно средство.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от