Зам.-министър Модева проведе работна среща с министъра на туризма на Израел Йоел Развозов

0
57
Мариела Модева и Йоел Развозов
Мариела Модева и Йоел Развозов. Снимка: Министерство на туризма

Работна среща бе проведена между зам.-министърът на туризма проф. Мариела Модева и министъра на туризма на Израел Йоел Развозов. Двамата разговаряха в рамките на международното туристическо изложение IMTM 2022 в Тел Авив.  

Проф. Модева подчерта, че България и Израел имат традиционно добри отношения в исторически план, което е добра основа за надграждане и увеличаване на туристопотока в двете страни. От своя страна министър Развозов сподели, че България е перспективен пазар и благодари за участието на страната ни в изложението. 

В рамките на срещата двамата обсъдиха възможността за сключване на споразумение между България и Израел за сътрудничество в областта на туризма, както и организирането на съвместен бизнес форум. Зам.-министър Модева връчи и писмо-покана до министър Йоел Развозов за официално посещение в България през настоящата година от името на министър Проданов.

По време на работното посещение в Тел Авив, зам.-министър Модева проведе работни срещи с представители на бизнес средите в туристическия сектор, а водената от нея делегация реализира среща с посланика на България в Израел Н.Пр. Румяна Бъчварова и екипа ѝ. На срещата в посолството бяха дискутирани и бъдещи перспективи пред българския туризъм в Израел, като се начертаха конкретни стъпки и план за действие. Делегацията взе участие в организираната от Министерството на туризма на Израел конференция „Иновации и нови технологии в туризма“.

IMTM е най-старото туристическо изложение в източно-средиземноморския регион на Израел. По значение IMTM се нарежда на едно от първите места сред международните борси в региона, като се наблюдава непрекъснато увеличение на броя на изложителите, професионалните посетители и крайните потребители, тъй като сред държавите в региона Израел е с най-много туристически пътувания годишно.

България участва в изложението с информационен щанд от 49 квадратни метра, като Министерството на туризма организира представянето на страната като целогодишна туристическа дестинация с акценти върху зимна и лятна почивка, възможности за балнеолечение, за провеждане на културно-познавателни турове, за пътувания с цел развлечения и други.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments