ВСС: 326 кандидати са допуснати до устен изпит в конкурса за младши следователи

0
38
Висш съдебен съвет
Висш съдебен съвет. Снимка: ВСС

326 кандидати са допуснати до устен изпит в конкурса за 11 (единадесет) длъжности „младши следователи“ в следствените отдели в окръжните прокуратури, който ще се проведе в периода от 3-ти до 7- ми и от 10-ти до 13-ти юни 2024 г., включително.

Резултатите от писмения изпит и графикът за провеждане на устните изпити са публикувани на интернет страницата в раздел „Важно“, подраздел „Конкурсни процедури“ – „Конкурс за младши съдии, младши прокурори и младши следователи“ – „2024“ – “Младши следователи“.

Едновременно с резултатите са публикувани – решението на казуса по наказателноправни науки, както и отговорите на теста по право на ЕС и в областта на правата на човека. Резултатите от писмения изпит са обявени и на общодостъпно място в сградата на Прокурорската колегия (централен вход).

Устният изпит ще се проведе по обявения график в сградата на Националния институт на правосъдието, гр. София, ул. „Екзарх Йосиф“ № 14, зала 108, като влизането ще се осъществява през централния вход на сградата – откъм ул. „Екзарх Йосиф“ № 14. Кандидатите следва да се явят на съответния изпитен ден до 08:45 ч. в сградата на Националния институт на правосъдието. На изпита се допуска използване на нормативни актове. Промяна в графика не се допуска.

Вариант 1 се падна на втората задължителна матура

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments