Вариант 1 се падна на втората задължителна матура

1
76
Матура
Матура. Снимка: МОН

Изтеглиха вариант номер 1 за всички зрелостници по всички предмети на втората задължителна матура, като над 46 000 се явяват на нея. Близо 25 000 гимназисти се очаква да положат втора задължителна матура по профилиращ предмет, а около 21 000 – държавен изпит за придобиване на професионална квалификация.

Най-много зрелостници – близо 13 000, са избрали да бъдат изпитани по английски език. Значителен интерес тази година има към география и икономика, и биология и здравно образование. Тази година 1383 ученици са избрали математиката. По над 1000 души има на изпитите по философия и по предприемачество. Това съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката /МОН/.

С изпитите са ангажирани над 7760 квестори. Близо половината от пожелалите да се явят на изпит по професия ще защитават дипломен проект, а други ще развиват изпитна тема по теория на професията или ще решават тест по теория на професията. Началото на матурата и на държавния изпит за придобиване на професионална квалификация е в 08:30 часа. Резултатите ще бъдат обявени до 7 юни.

В знак на протест: 44 университета няма да отворят въпреки обещаните увеличения

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Вариант 1 се падна на втората задължителна матура […]