Все по-желани стават тренировките по джиу-джицу за деца в „GFTeam“-Бургас

0
190
Децата от "GFTeam"
Децата от "GFTeam". Снимка: Пламен Петров-Легендата

Тренировките за деца по бразилско джиу-джицу /BJJ/, провеждани в успешния бургаски клуб „GFTeam“, стават все по-желани. Малчуганите имат късмета да се учат от един от най-добрите в спорта Йордан Петров, който е изцяло отдаден на треньорската дейност.

„Надяваме се догодина да имаме вече първите успехи на състезания“, коментира Пламен Петров-Легендата, трениращ групата за големите. Той не пропусна да отбележи факта, че бразилското джиу-джицу е станал боен спорт №1 в Америка.

Легендата е категоричен, че това не е случайно, тъй като при BJJ „без агресия и без удари можеш да обезвредиш противника. Това помага на децата, които са по-стеснителни и неекспанзивни да се чувстват комфортно в трудни ситуации, защото тук не външният вид и мускулите решават победата“.

Родителите могат да записват своите наследници от съвсем ранна възраст. Най-малките ентусиасти в залата са едва 4-годишни Желателно е само при навършване на 14 г., начинаещите бойци да се прехвърлят вече в отбора на мъжете, където естеството на заниманията е различно.

Тренировките в детската група се провеждат в дните понеделник, сряда и петък от 18:00 до 19:00 ч., с тенденцията времето за заниманията да се увеличи на час и половина, тъй като времето се оказва недостатъчно. Цената е за месечната карта е 45-50 лв., като всеки втори и следващ член на едно семейство ще има възможност да се обучава по джиу-джицу с 50% отстъпка. За единична тренировка цената е 5 лева.

В началото децата са съвсем малко, едва 4, разказва треньорът Йордан Петров. Постепенно групата нараства по естествен начин, „от уста на уста“, с радост констатира той. На последната тренировка вече малгучаните са 12-13.

За актуална информация и новини относно стартиращите занимания, може да следите страницата на „GFTeam Kids Burgas“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments