Владислав Панев: Китай вече държи близо 70% от световния пазар на хибридни автомобили

0
698
Владислав Панев
Владислав Панев. Снимка: Facebook

Китай вече държи близо 70% от световния пазар на хибридни автомобили. Това написа в свой коментар в социалната мрежа Facebook Владислав Панев. Публикуваме го без редакторска намеса: 

„Една илюстрация колко бързо се променя световната индустрия и колко адаптивни трябва да бъдем. Китайският износ на автомобили за април е 417 хиляди броя. Темповете на нарастване са в пъти за години. Вече държат близо 70% от световния пазар на хибридни автомобили. А продажбите на хибриди и електрически коли на местния пазар за миналия месец са 43.5% от общите.

Преместването на тежестта на световната икономика е голямата тема. Това оказва влияние и на нашите производители на авточасти например. Деиндустриализацията на Европа е факт и няма да доведе до нищо добро. Иновациите вече не се случват тук.

Пишат се планове и стратегии, които на хартия звучат отлично, но само дотам.
И сравнете всичко това с акцентите на предизборната кампания в България. Само кал и помия. Високите доходи не идват с административни решения и популизъм. А с конкуренция, работа, инвестиции и привличане на нови технологии.“

16 нарушения само за 3 години е имал шофьорът от зверската катастрофа с две жертви в Пловдив

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments