Седем лица са задържани при спецакция в Пловдивско

0
207
Пиротехнически изделия
Снимка: Апелативна прокуратура Пловдив

Седем лица са били арестувани при специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност, проведена в пловдивските села Розино и Христо Даново, съобщиха от Апелативната прокуратура.

В хода на операцията са били проверени 134 лица, 121 броя моторни превозни средства, съставени са 26 акта за установяване на административно нарушение и 28 фишове по Закона за движение по пътищата. В Районното управление на МВР- Карлово са доведени 22 лица с криминални прояви, свързани с престъпления против собствеността. Образувани са шест бързи производства, като пет от тях са за по чл. 234 ал. 1 от Наказателния кодекс – за държане на акцизни стоки без бандерол – нарязан тютюн, както и едно бързо производство по чл. 339 от Наказателния кодекс – за притежаване на голямо количество пиротехнически изделия без съответното разрешение.

В село Розино, община Карлово, служители на РУ – Карлово, са извършили проверка в търговски обект. Констатирано е, че в помещението се съхраняват без съответното разрешение голямо количество пиротехнически изделия – общо 5 298 броя или 102 броя римски свещи и 5 196 пиратки от различни категории. Собственикът е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments