Съдът оправда Гриша Ганчев за захарната афера

0
244
Гриша Ганчев
Снимка: Скрийншот от видео на NOVA

Специализираният наказателен съд оправда Гриша Ганчев за захарната афера. Обявени за невинни бяха и още седем души, сред които и синът му Данаил. Всички те бяха обвинени за участие в организирана престъпна група за неплащане на данъци в размер на близо 712 000 лева.

Гриша Ганчев беше оправдан и по обвинението за отправяни смъртни заплахи срещу директора на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов.

Председателката на съдийския състав се е подписала под присъдата с особено мнение, предаде „24 часа“.

Делото беше внесено в съда преди пет години, а аферата е от 2012 година. В периода 1 януари-14 май обвинението твърди, че са укрити въпросните данъци за близо 712 000 лева.

Обвинението беше за укриване на ДДС при сделки със захар. Сред задържаните беше директор на компания, купувала захар от заводите на „Литекс“, както и изпълнителни директори във фирмата на Гриша Ганчев.

Днес три години условна присъда получи само Милко Талев – купувачът на захарта. Той е укрил данъци в размер на 200 000 лева.

Присъдите на всички не са окончателни и подлежат на обжалване в 14-дневен срок пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments