Ректорът на НАТФИЗ проф. Семерджиев: Лесно се управляват хора, които не са добре образовани

0
15
проф. Станислав Семерджиев
проф. Станислав Семерджиев. Снимка: НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов"

Правителствата и политическите структури много бързо са осъзнали предимствата от това хората да не получават добро образование, заяви ректорът на НАТФИЗ проф. Станислав Семерджиев. По думите му лесно се управляват хора, които не са добре образовани, които не се борят за общи идеи и каузи. Той коментира пред „NOVA“:

Тази ситуация продължава с голяма сила в образованието, защото е удобно. Не си даваме сметка обаче какво ще бъде отражението след няколко години върху обществото. Сега виждаме много късогледо. НАТФИЗ направи системата си на обучение гъвкава, спрямо въведените противоепидемични мерки.“

По думите на ректора са поставили образователните модули, така че да съвпадат с направените антигенни тестове или с издадени сертификати за прекаран COVID-19. Той подчерта, че по този начин са поощрявали студентите да спазват мерките и да си вършат работата. Семерджиев е категоричен, че техните възпитаници сами желаят да се обучават присъствено и допълни:

Нямаме и отпаднали студенти. Едва трима, четирима са напусналите и то не знам дали е заради несъгласие със здравните мерки.

Проф. Станислав Семерджиев уточни, че у нас през последните години въпросът за важността на културата се възприема за маловажен. Той обясни:

Ако културата не е един от най-важните ресори за всяка една държава, тази държава няма да има голям успех в развитието си.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments