Радослав Бимбалов: България все още е колония на страха.

0
32
Радослав Бимбалов
Радослав Бимбалов. Снимка: Facebook

За малките победи

Прогонените окупатори от градовете в Украйна не слагат край на войната. За съжаление все още ще умират млади, тъжно неживяли достатъчно хора. Но тези малки победи вдигат главата на вярата в правдата. За милиони украинци тези малки победи ще бъдат причината да преживеят лишенията, страданията, скръбта. За поколения след тях тези малки победи ще бъдат изучавани в учебниците като причините да се изгради една велика европейска нация, отърсила се бързо от пепелта на войната.

По някакъв циничен начин Путин може да бъде разглеждан като национален герой за Украйна. Този злодей даде порив на милиони хора да се определят като един народ, без значение каква кръв тече във вените им и какъв език говорят. Украинският народ в момента е пример за страдание и болка, но не толкова далече във времето ще бъде пример за обединение и просперитет.

Да, по-скоро отколкото очакваме Украйна ще е възкръснал европейски феникс, пример за редица държави от източната част на този континент, вечно страдащи от ниско самочувствие и национална неудовлетвореност.

Например България. Държава от среден за континента размер, с плодородна земя, чудесен климат и прилично много неоползотворени ресурси. Страна със стратегическо разположение на картата – толкова кръстопътно, че да не може да бъде подминавана, прескачана или подритвана по пътя. Няма никаква основателна причина България да е бедна, бавноразвиваща се държава, с едва кретаща икономика. Няма никакво оправдание корупцията да е прояла до кокал всички органи на държавата. Няма никакво обяснение защо съдебната ни система не е в състояние да служи на правдата. Няма абсолютно нито една разумна причина да търпим съсипаната си здравна система и осакатеното ни образование.

Украйна може да бъде пример за нас с това как се изправи, за да изгони руските колонизатори – не само от земите, но и от душите си. Срамно е, че у нас ламтящите за власт нови “българофили”, “патриоти” и “национално-отговорни”, заедно с уж “евроатлантически настроените” бивши управници са лакеи на кремълските колонизатори.

Десетилетия наред руският империализъм ни внушава, че може всеки миг да си вземе обратно свободата, която ни бил дал.

България все още е колония на страха. Ще случим Освобождението си с малки, ежедневни победи. По примера на Украйна.

Източник: Radoslav Bimbalov

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments