Предварителни анкети в Русия сочат за 76% гласували в полза на реформите, които могат да удължат управлението на Путин

0
17
Президент на Русия Владимир Путин
Снимка: Президент на Русия Владимир Путин

Руската държавна агенция за проучване на общественото мнение “VTsIOM” обяви в понеделник, че предварителните анкетите сочат, че 76% от руснаците са гласували в подкрепа на реформите, които могат да позволяват на президента Владимир Путин да удължи управлението си до 2036 година, предава “Reuters”. 

Националният вот за конституционните реформи започна на 25 юни и ще се проведе в рамките на седем дни, като предпазна мярка срещу разпространението на пандемията от коронавирус.

В случаи че бъдат одобрени, промените биха позволили на Путин да се кандидатира за президент още два пъти след изтичането на текущия му мандат през 2024. Анкетите сочат, че 76% от гласувалите са подкрепили реформите, като 23,6% от съгласилите се да участват в анкетата са обявили, че са гласували против. 

Проучването е проведено сред 163,124 гласоподаватели от 800 гласоподавателни станции в 25 региона на РусияРезултатите в голяма степен отговарят на прогнозираните резултати, предоставени от предишни проучвания на  “VTsIOM”. Опозицията от Кремъл твърди, че вотът е измама и се опасяват, че е предварително нагласен. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments