Основателят на „GFTeam“ Жулио Сезар сподели опита си с бургаския BJJ клуб от веригата

0
333
(от ляво надясно) Константин Атанасов, Жулио Сезар и Пламен Петров-Легендата в "GFTeam"-Бургас
(от ляво надясно) Константин Атанасов, Жулио Сезар и Пламен Петров-Легендата. Снимка: Искра.бг

Основателят на веригата „GFTeamЖулио Сезар Перейра се срещна тази вечер със състезателите от бургаския клуб по бразилско джиу-джицу и сподели с тях опита и уменията си.

Те имаха възможност да се докоснат до чудото на бразилското бойно изкуство – шанс, който се случва само веднъж в живота на българския фен на BJJ. Тренировката се проведе в спортен център „Електра“ на ул. „Янко Комитов“ 16А в ж.к. „Славейков“.

„Изключителна чест за нас е присъствието на Кораловия колан Жулио Сезар Перейра. Той е създателят на „GFTeam“, човекът Легенда, световен и европейски шампион по джиу-джицу, създал много световни и европейски шампиони. Според най-известния сайт за джиу-джицу, той е в топ 5 на треньорите на света“, сподели пред камерата на Искра.бг собственикът и треньор на бургаския клуб по бразилско джиу-джицу „GFTeam“ Пламен Петров-Легендата.

Той разказа, че единственият действащ състезател, носител на Кораловия колан, е присъствал преди две седмици на Европейското първенство в Рим и спонтанно е решил да направи тур в Европа сред „GFTeam“ отборите.

Зад името на Перейра стоят редица зали по целия свят, в които се преподава бойното изкуство на най-високо ниво. Той е истински лидер, който в повечето случаи се справя сам с възхода на академията, за разлика от повечето отбори от високо ниво в международната верига, които имат по няколко лидери.

Световноизвестният шампион разказа за предизвикателствата по пътя си към успеха в интервю за Искра.бг.

Каква е причината за Вашата визита тук?
Тъй като „GFTeam“ България постигна поредица от добри резултати в състезания, дойдох да видя със собствените си очи как се представя отборът.

Вие сте единственият действащ състезател, носител на Кораловия колан, как се сдобихте с него?
Винаги съм обичал да се състезавам. Имам много постигнати резултати с черен колан. Кораловия колан го получих през 2016-а година.

Трудно ли Ви беше да изградите веригата и какви са трудностите, които срещнахте по пътя?
Започнах работа през 1974-а година в университет в Бразилия. След като приключих с преподаването там, създадох „GFTeam“. Учениците, които започнаха от началото с мен, впоследствие започнаха да пътуват по света и да преподават в различни академии. В момента има 240 академии на „GFTeam“ в целия свят.

Кога беше моментът, в който усетихте, че сте готов от състезател да станете треньор?
Когато бях в Бразилия, от самото начало се състезавах и тренирах паралелно. Нещата за мен винаги са вървели ръка за ръка. През 2020-а година за последно се състезавах, като в същото време бях и треньор.

Какви са Вашите методи и как се промениха те през годините?
Завършил съм Физическо възпитание. Моите наблюдения са, че всеки търси нещо различно в джиу-джицуто – дали да подобри живота си, дали да бъде състезател или треньор. Винаги съм се старал да променям методиката си спрямо желанието на всеки човек.

За финал, какво е вашето послание за всички, които обичат джиу-джицуто в Бургас?
Да продължават да тренират, защото спортът и джиу-джицуто допринасят много за качеството на живота.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments