Над 30 ударени автомобила заради снега в Царево: Каква е ролята на кмета?

0
1798
Ударени автомобили заради снега в Царево
Ударени автомобили заради снега в Царево. Снимка: Скрийншот от видео на Емил Пейчев

Снеговалежите в Царево причиниха сериозни неудобства на водачите в града заради непочистените пътища, сигнализира в своя профил във Фейсбук общественикът Емил Пейчев.

„За тази поддръжка ли плащаме данъци?“, питай той, уточнявайки, че поледиците са вследствие на натрупалия едва 5 сантиметра сняг

По думи на Пейчев до момента пострадалите автомобили са над 30. С оглед на това е „жалко, че имаме кмет и още двама негови заместници в тази местна администрация. „Браво“ на г-н Георги Лапчев“.

Припомняме, че това не е единственият случай, при който бездействието на градоначалника е толкова осезаемо. Съвсем скоро масова сеч на дървета предизвика вълна от възмущение сред гражданите на Царево. Многогодишните липи са били отрязани, като частта от дънерите им, която е оставена, е висока не повече от 1 метър.

Август миналата година пък се заговори за предстоящо изграждане на нови 4 вилни сгради в Царево. Тогава бе повдигнат въпроса относно това спазен ли е реално законът. В казуса отново бе замесено името на г-н Лапчев. 

Сходен бе случаят и със строежи на „Арапя“, извършени от фирми, чиито собственици са приближени до властта в Царево, са реализирани без да е спазен законът докрай. В единия казус отново е замесено името на Александър Тошев, който е сочен като приближен на Бойко Борисов. А тук изникват имената на Георги Атанасов /бивш общински съветник от ГЕРБ/ и Ангел Цигуларов /трети мандат общински съветник от ГЕРБ/, които са близки до кмета на Царево от ГЕРБ Георги Лапчев.

Докога кметът Лапчев ще минава „между капките“ и липсата на адекватни действия от негова страна ще остават ненаказани? Едва ли има човек в Царево, който да не е запознат с корупционните практики, който са се превърнали в обществена тайна. Не е ли време градоначалникът, както и част от неговите приближени, обслужвали частни интереси, да се изправят пред върховенството на закона?

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments