Костадин Костадинов: „Възраждане“ ще поведе електорална революция

0
148
Костадин Костадинов
Костадин Костадинов. Снимка: ПП "Възраждане"

Председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов коментира в социалните мрежи международния форум, който вчера беше организира от партията. По думите му подобна международна конференция на партии от цяла Европа, по инициатива на българска партия, досега в България не се е свиквала.

Публикувам целия му пост без редакторска намеса:

„Вчера по покана на „Възраждане“ в София пристигнаха представители на 8 европейски държави за участие в конференцията „Новите лидери на Европа“. От Унгария дойдоха „Наша Родина“, която е трета сила в парламента и се очаква да вкара 3 евродепутати. От Словакия пристигна „Република“, която в момента има 2 евродепутати и се очаква да вкара отново толкова. От Нидерландия „Форум за демокрация“, които имат 5 депутати в парламента и двама в Европарламента, сега ще се борят да повторят резултата си.

От Гърция „АККЕЛ“ ще се бори за първи път да има представител в Брюксел – партията досега не е участвала на евроизбори. Същото ще прави и „Алтернатива за Швеция“, които се очаква да имат 1 евродепутат. Нашите приятели от „Възраждане“ в Молдова имат 4 депутати в парламента, но в момента се превръщат във водеща сила в страната. „Заветници“ от Сърбия не са в парламента, но участват в правителството на страната и тяхната председателка, Милица Стаменковски, е министър на семейството и демографията.

И накрая, нашите приятели от „MASS-VOLL!“ от Швейцария, които са най-младата партия в страната, а председателят им е едва на 29 години.

Това са новите лидери на Европа. Натъртвам на Европа, а не на Европейския съюз, тъй като това са две коренно различни неща. Европа е цивилизация, а Европейският съюз е най-голямата заплаха за тази цивилизация.

Ето защо ние, представителите на 9 европейски държави, се обединихме в подписването на обща Софийска декларация, в която ясно заявихме желанието си да се борим за запазването на нашата идентичност, суверенитет, демокрация и свобода на словото! За отбелязване е фактът, че подобна международна конференция на партии от цяла Европа, по инициатива на българска партия, досега в България не се е свиквала.

Европа ще бъде такава, каквато я искаме ние, а не такава, каквато иска да бъде неизбираният от никого брюкселски бюрократичен елит. „Възраждане“ ще поведе електорална революция в тази посока и изборите на 9 юни ще бъдат само първата крачка в дългия път, който ни очаква!“

Изключените народни представители от ПП „Възраждане“ се съюзиха с Божков

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments