Как ще протече националното преброяване?

0
30
Хора
Снимката е илюстративна. Източник: Pixabay

„Скоро ще започне преброяването на населението. Правим едно пробно като предварителна подготовка, а истинското ще бъде през 2021-ва година.“

Това заяви председателят на Националния статистически институт Сергей Цветарски пред „БНТ“. Допълни също, че е много отговорно, сложно и трудно за провеждане. По тази причина се налага да има подготовка.

Предварителното ще се проведе във Велинград, Разград, и Студентски град. Ще участват и няколко села. Подборът е извършен много аргументирано и внимателно.

Цветарски призова да се участва. Определи процеса като интересен. Ще се отговаря на 30 въпроса, а по негови думи от участниците зависи по какъв начин ще се управлява държавата.

От Искра.бг припомняме, че преброяването на населението и жилищния фонд през 2021 г. ще струва малко над 38 млн. лв. Допитването ще се провежда чрез попълване на въпросник от преброител или онлайн.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от