Инж. Илиaн Тенекеджиев е новият директор на Клон-ТП „Пристанище Бургас“

1
1274
Инженер Илиан Тенекеджиев
Инженер Илиан Тенекеджиев. Снимка: Facebook

Инженер Илиан Тенекеджиев е новият директор на Клон-териториално поделение /ТП/ „Пристанище Бургас“. Той сяда на мястото на кадъра на ГЕРБ Ивайло Иванов. Рокадата идва броени дни, след като капитанът далечно плаване Георги Събев застана начело на Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“ /ДППИ/, заменяйки Анна Михнева-Натова.

Преди да заеме сегашната ръководна позиция инж. Тенекеджиев е бил началник на отдел „Финансов, статистика и екология“. Той е и член на Управителния съвет /УС/ на сдружение „Яхт Клуб Порт Бургас“ и за него може да се каже, че е човек от морските среди, а това ще му помогне в управлението на предприятието.

Мнозина определят днешния ден като черен и изключително тъжен за коалицията ГЕРБ-ДПС, след като кандидатът за депутат на ГЕРБ от изборите през април 2021 г. Ивайло Иванов беше свален от поста. Това показва, че политическото обединение започва да губи служители на ключови места в държавните институции. В момента всички се надяват Клон-ТП „Пристанище Бургас“ да се превърне в прозрачно и добре управлявано предприятие, в което да няма нарушения, а парите ще се усвояват както трябва.

Според служители в ДППИ и запознати изборът на капитан Събев, а сега и на Тенекеджиев, е изключително добър. Според тях членовете на УС на предприятието сформират професионален екип и очакват развитието на дружеството, както на национално, така и на регионално ниво, да поеме в правилната посока.

Специалисти вече отправят препоръки да се направи одит на Клон-ТП „Пристанище Бургас“, който да обхваща времето, в което Ивайло Иванов го е управлявал. Те препоръчват в случай, че бъдат открити злоупотреби и законнонарушения, бившият вече директор да бъде предаден на компетентните институции, да си понесе отговорността за действията, бивайки санкциониран спрямо закона.

Запознати споделят, че ако се направи качествен и количествен одит, не е изключено Иванов наистина да стане клиент на Прокуратурата. Според други обаче той си е вършил работата съвестно и няма за какво да го разобличат. Това ще се разбере със сигурност, ако бъде направен такъв анализ.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Дппи
Дппи
6 месеци по-рано

Когато дойде служебното правителство крадльото ивайло ще го върнат отново