Георги Събев е новият генерален директор на ДППИ

2
506
Георги Събев
Георги Събев. Снимка: Искра.бг

Георги Събев е новият генерален директор на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ /ДППИ/. Той е назначен със заповед на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев.

Георги Събев е завършил Висшето военноморско училище „Н.Й. Вапцаров“ във Варна като основният предмет е бил „Навигация, Астрономия и Инженерни науки“. Придобил е квалификация „Инженер корабоводител“. Той е и „капитан от далечно плаване“.

Професионалната си кариера започва на 30 юни 1996 г. като навигационен офицер на търговски кораб. Заема длъжността до 2015 година, когато става управител на симулаторна лаборатория „Навигационен Мостик“. От 2017 година досега е управител на „Южнобългарски морски образователен център“, където и преподава.

Доскоро беше и председател на Постоянната комисия по морско дело и рибарство към Общинския съвет в Бургас. Знае руски и английски език.

Припомняме, че за поста беше обявен конкурс и за него се състезаваха петима кандидати. Освен Събев, това бяха Евгений Георгиев Москов, Петър Ивов Сеферов, Ивайло Стоянов Иванов и Анна Стоянова Михнева-Натова. Тогава източници на Искра.бг споделиха опасенията си за част от тях. За Събев посочиха, че досега той не е бил в управлението на ДППИ, но това може да се окаже предимство, като се има предвид някои злоупотреби и порочни практики на предишните управления, сред които и удълбочаването на Варненското пристанище, свързвано с интересите на Ахмед Доган.

Според източниците ни Събев притежава лични и професионални качества, които биха му помогнали да се справи отлично с поста. През годините се е доказал като почтен и честен – качества, които в днешно време се срещат рядко и трябва да бъдат ценени, особено когато човек ще заема такъв висок пост. 

Абониране
Известие от
guest
2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
читателка
читателка
1 месец по-рано

трогнах се, всеки момент ще се разплача. Остава да е добър по душа, човечен……

Познат
Познат
1 месец по-рано

Това е най-долен мошеник. С този Южнобългарски център само мошенничества вършеше. И понятие си няма от управление на пристанищата. Министъра още преди конкурса без никакво притеснение го обяви за първенец, а уж говореше за прозрачност!!! А бе никаква промяна, а си е пълна ПОДМЯНА!!!