Хари и Меган спират да се подвизават под името “SussexRoyal”

0
215
Меган Маркъл и принц Хари
Снимка: Wikimedia commons

Херцогът и херцогинята на Съсекс трябва да спрат да използват досегашното име, под което се подвизават – “SussexRoyal”, от пролетта на 2020 година, информира “CNN”. Двойката е дискутирала въпроса със своите асистенти и старши кралски особи след решението тази година да се оттегли от задълженията си в Двореца.

Говорител на Меган и Хари заяви, че е уговорено думата “кралски” (Royal) да не се използва от тях двамата поради строгите правила. Заявленията за запазване на марката „SussexRoyal“ също са оттеглени.

Популярният акаунт на двойката в Instagram използва името SussexRoyal, както и техният уебсайт. Говорителят на Съсекс заяви, че са “фокусирани” върху начинанието през пролетта двойката да излезе с нов бранд. Те обаче се съгласиха да не го наричат ​​Кралската фондация “Съсекс”.

“Понижаване”

Кралският автор Робърт Хардман каза в предаването “Днес” на BBC Radio 4, че решението за името на марката е “понижение” за двойката.

“Те похарчиха много пари за регистрация на търговските си марки, свързани с това име”, каза той.

Експертът по бранд мениджмънт Рита Клифтън обаче каза, че невъзможността да се използва „SussexRoyal“ би представлявало “неудобство” за Хари и Меган, а не непреодолим проблем.

Специалистът обясни, че всяка марка “не е само име и лого, но и това, което правите”.

Край на “кралското”

Анализ на кралския кореспондент Джон Даймънт

Хари и Меган не предполагаха, че оттеглянето им ще доведе до това. Те хвърлиха бомбата за оттеглянето си в началото на януари, след което последваха разговори за “прогресивна нова роля” в Кралското семейство, за “сътрудничество” с други членове на Двореца, за “продължаване да подкрепят Нейно Величество Кралицата”.

Те смятаха, че може да е възможна хибридна роля, наполовина, заети само за едно полувреме – някои кралски задължения, някои задължения на Общността, комбинирани с личен живот. Вместо това сега няма нищо кралско за тях, освен имената на херцогът и херцогинята на Съсекс и техните лични връзки с роднините им в Двореца.

Няма да има публична кралска роля, няма военни команди, няма кралски обиколки и сега дори не се използва думата “кралски”.

Загубата на “SussexRoyal” ще бъде удар. Това е тяхното публично лице, тяхната марка, изключително популярното им име в социалните медии.

Но “кралските” особи Хари и Меган не можаха да оцелеят в комбинация с личния им живот. Двойката трябваше да се подчини на логиката в желанието си за нов и независим живот – те вече не ще бъдат кралски особи. Говорител на Съсекс заяви:

“Докато херцогът и херцогинята са съсредоточени върху плановете за създаване на нова организация с нестопанска цел, предвид специфичните правила на правителството на Обединеното кралство относно използването на думата “кралски”, следователно е постигнато съгласие тяхната организация с нестопанска цел , когато бъде обявена тази пролет, да не бъде кръстена “Съсекс Кралска Фондация”.

“Херцогът и херцогинята на Съсекс не възнамеряват да използват “SussexRoyal” никъде в публичното пространство след пролетта на 2020 г.“, допълва говорителят.

По думите му заявленията за запазени марки, които са подадени като защитни мерки, “действащи по съвети и следващи същия модел на Кралската фондация”, са премахнати. Тази седмица беше обявено, че двойката ще встъпи официално като старши кралски особи от 31 март. Те вече няма да изпълняват задължения от името на кралицата, но споразуменията ще бъдат преразгледани след 12 месеца.

Говорител на двойката заяви, че Хари и Меган възнамеряват да разделят времето си между Обединеното кралство и Северна Америка и ще бъдат във Великобритания “редовно”. Те ще присъстват на шест събития във Великобритания през февруари и март, включително службата за Деня на съдружността на 9 март.

Очаква се Хари също да присъства на Лондонския маратон през април в качеството си на патрон, като двойката ще присъства и на “Invictus Games” в Холандия през май.

Двойката е в Канада със сина си Арчи през по-голямата част от времето от началото на тази година, след като за кратко се завърна във Великобритания през януари след продължителна шестседмична коледна почивка на остров Ванкувър.

Преди да обявят плановете си да се оттеглят от кралските си задължения през януари, те говореха за това как са се борили под прожекторите на медиите.

Превод: Диана Тодорова

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments