ВМРО призовава: Силите на реда да използват оръжие при охраната на границите!

0
14
ВМРО
ВМРО. Снимка: ВМРО

„Нелепо, недопустимо и направо престъпно е държавата да допусне поредната жертва на униформен служител на реда при охрана на границата ни от нелегалния мигрантски натиск. Това е третият полицай в рамките само на два месеца, който губи живота си, защитавайки националната сигурност от „бедните майки с деца“, буквално прегазващи защитните съоръжения и минаващи през телата на униформените служители на реда.“

Това посочват в своя позиция от ВМРО след смъртта на млад граничен полицай. Тя продължава по следния начин:

„Колко бусове с млади, здрави мъже от Афганистан, Иран и Ирак бяха хванати само за няколко месеца? А колко преминаха безнаказано? Какво стана с онези, които бяха заснети да преминават през отрязаната ограда с пикап? Държавата мълчи!

Няколко сълзливи споменавания по телевизиите, купчина цветя, положени от колегите, и тлеещи свещи, поставени от близките, за да помнят Йордан Илиев и Атанас Градев. Това е тъжната истина. Това остана. Това ще стане и днес, след бруталното убийство на служителя на „Гранична полиция“ от с. Голям Дервент.

Отменени са честванията на празника на Национална служба полиция и в селото, в което мигрантските набези са ежедневие, ще дойдат министри и висши служители на МВР и ще поднесат съболезнования. И отново цветя и свещи. И след три дни – отново нищо. Мълчание.

На фона на всичко това партиите в 48-ото НС позорно се боричкат за надмощие и за кокала, който ще им осигури достъп до милионите от Плана за възстановяване. Без мисъл за народа, за държавата, за сигурността.

Вместо жалки показни консултации и взаимни нападки, този парламент трябва в спешен порядък да гласува промени в законите, даващи пълното право на служителите на реда, които охраняват границите на България, да използват огнестрелно оръжие при изпълнение на служебния си дълг. Жива сила и техника от Българската армия трябва спешно да се включи при охраната.

Нито популистките законопроекти за връщането на хартиената бюлетина, нито мантрите за еврото са на дневен ред днес. Днес на първо място трябва да е териториалната цялост и оцеляването на българския народ в каскадата от кризи.

Това го говорим от година и половина. Реакция – никаква. А позорното бездействие на ГЕРБ, ПП, ДБ, БСП, Възраждане, ДПС и Български възход коства животите на невинни мъже. Това позорно бездействие застрашава живота и здравето на стотици хиляди български граждани, изложени на безконтролните набези на нелегалните мигранти.

Парламентът говори разпалено за войната и оръжията, които трябва държавата да предостави на Украйна. Говори за солидарността на Европа. А къде са сега българските военни и солидарността на ЕС, когато по нашата граница, която е и външна за Европейския съюз, се води война с нелегалната миграция?

Ето това е пример за двойните стандарти на ЕС. Това е пример за лицемерието на евро-либералните бюрократи и техните послушни марионетки в българския политически живот.

Ние от ВМРО категорично казваме – Нулева миграция, право на стрелба с огнестрелно оръжие на униформените, незабавното включване на жива сила и техника от БА по границата. Трябва да се прилага бързо съдебно производство по чл. 356, ал. 1 от НПК за делата за незаконно преминаване на границата. Нужно е и иницииране на спешни разговори с ЕК за задействане на механизмите за защита на външните граници на Европейския съюз и предотвратяването на незаконния трафик на мигранти.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments