Акцент в пощенските марки за 2023 – Христо Ботев и Васил Левски

0
231
Писмо
Писмо. Снимка: Pixabay

За първи път на пощенска марка ще бъдат изобразени Христо Ботев, Васил Левски и ликовете на 20-те българи, удостоени с най-високото звание от държавата Израел за спасяването на българските евреи, съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията /МТС/.

Темата на изданието е „Български праведници на света“. Тематичният план за пощенско-филателните издания през 2023 г. бе подписан от вицепремиера по икономическите въпроси и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев.

Годината ще започне с пощенска марка по повод 175 години от рождението на Христо Ботев. Революционерът е и първият български възрожденец, появил се на пощенска марка в началото на 20-ти век.

През февруари Министерството на транспорта и съобщенията ще отбележи с пощенска марка 150 години от обесването на Васил Левски.

През следващата година се навършват 100 години от рождението на едни от най-обичаните творци в България. По този повод за първи път ще бъдат отпечатани пощенско-филателни издания за Петър Слабаков, Апостол Карамитев, Леа Иванова и Радой Ралин.

Очаква се колекционерите на пощенски марки да бъдат привлечени от темата „100 години Български олимпийски комитет“. Тематичният план е публикуван на страницата на Министерството на транспорта и съобщенията.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments