Евгений Кънев: Битката на задкулисието срещу европеизацията на България се води на много фронтове

0
63
Евгений Кънев
Евгений Кънев. Снимка: Скрийншот от видео на "Продължаваме промяната"

„Битката на нашето дълбоко задкулисие срещу европеизацията на България се води на много фронтове и чрез много лица. Гледайки поредния политически консервативен проект снощи по БТВ се замислих за най-важните контури на тази битка.“

Така започва последният анализ на макроикономиста и доктор по икономика Евгений Кънев, публикуван във Facebook. Постът на експерта продължава по следния начин:

„1. Образът на врага

От 100 години насам врагът е винаги демокрацията, представяна по-рано като англосаксонски, а днес ляв, дори екстремен либерализъм. Всеки, който повярва в ценностите на европейската демокрация – особено правата на човека и върховенството на правото. Но не се атакуват директно тези ценности, а че те водят до атомизирано общество, а правата на индивида – до прекалена сексуална свобода /LGBHT/, която е враг на християнското семейство и оттам на демографията и възпроизводството на населението, което се подменя с мигранти.

2. Наративите

Те са много, но сред най-устойчивите от 100 години (от книга на американския психолог Грант) е за заговора на елитите за подмяна на местното бяло население с мигранти от други континенти – като през този век само в САЩ заплаха са били първо азиатците, южноевропейците, индийците и сега мексиканците. Неслучайно тази книга става настолна за Хитлер, но с основен враг евреите. У нас, въпреки че почти няма имиграция темата жестоко се експлоатира за всяване на страх по време на мигрантските вълни от патриотарите.

3. Теорията

Теорията за великата подмяна (от френски писател) е идеология на почти всички крайно десни партии в САЩ и Европа. Използвана е от Тръмп, Орбан, Льо ПЕН, Гилдерс, сега от новия спикър на американския конгрес. Тази теория именно обяснява т.н заговор на либералните елити да улеснят емиграцията на население от други континенти. Основната причина е, така елитите осигурявали гласове за преизбирането им и поддържане на тяхната политическа тежест, а истинската – че така се измества ролята на белия хетеросексуален мъж. Оттам тази настървеност срещу сексуалната свобода. Трите врага са the red wave (неомарксисти), the rainbow wave (LGBHT) и black wave (емиграцията от Африка и Близкия Изток).

У нас вече също има проповедници, най-вече срещу хомосексуалните хора като причина за демографските проблеми – и оттам репродукцията на етническите българи е основен пропаганден елемент.

4. Брандирането

На практика обаче като либерали биват брандирани (в буквален превод жигосани) всички хора, които искат западния тип демокрация с ценностите на ЕС, залегнали в неговата и нашата (!) Конституция. Нали няма никакъв проблем да си християнин, хетеросексуален, християнин, семеен и пак да искаш върховенсто на правото вместо на някой ДС вожд, законов ред вместо корупция, свобода да бъдеш какъвто искаш и чувстваш, вместо някой да ти вменява как да живееш и кому да служиш?

Ето я голямата подмяна: като приписваш всички ценности на демокрацията на едно тясно левичарско движение на Запад и го неречеш ляв или екстремен либерализъм. И оттам обидите на тази основа с цел себепозициониране.

Всъщност враг – либерали стават всички хора, които искат правова държава и всеки да заслужи мястото си в нея според заслугите си. Вие сещате ли се някой виден “консерватор”, както се наричат отново с вносен етикет – да е постигнал нещо значимо в професията си, да е направил нещо полезно за обществото без нещо в замяна?

Така разбираме, че всичко това е една идеологическа битка срещу Европа, която да остави стария ДС естаблишмънт с властовите лостове, връчени му още през 1944 г от Кремъл. Разровете се в биографиите на тези проповедници срещу Сорос и соросоидите, “умно-красивите” и вижте с какво точно си изкарват прехраната и кой ги финансира. Колко биха чинили без измислени врагове или превратно тълкувани реални проблеми като демографския? Там думички като корупция, ДС и Кремъл няма да чуете.

5. Всичко по-горе го пиша, защото за разлика от новите социални консерватори – а на практика квази-фашистки идеолози – мисля, че добре познавам теорията и практиката на автентичния консерватизъм.

С нескромност ще отбележа, че бях представител на България на конференция на британските и чешките консерватори, на една маса съм водил дебат с чешкия премиер и британски външен министър, доклад за консервативните данъчни системи изнасях, съавтор бях на Програмата “Нов консерватизъм” на СДС, заедно с експерти на републиканската партия и т.н.

И затова бия камбаната – хора, бдете!

Световната история показва, че винаги когато консервативните партии приютят десните екстремисти и присвоят лозунгите им – демокрацията и нашите свободи са в опасност. В ход е новият инженеринг проект за нов ред.

Neue Ordnung, както му казваше Адолф.“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments