Емил Нешев: Трябва да има повече маркировка около ски пистите

0
185
Ски писта
Снимка: Pixabay

Трябва да бъдат положени повече усилия за маркировката в планината и в районите около ски пистите, както и за изграждането на обезопасителни мрежи. Все дейности, които влизат в задълженията на концесионера. Това заяви пред „БНТ“ директорът на Планинската спасителна служба (ПСС) Емил Нешев във връзка с безуспешната акция по търсенето на изчезналия сноубордист в Рила.

Според Нешев нулевите резултати от претърсването на района са до голяма степен вследствие на това, че няма определена изходна точка, от която да стартира издирването.

Липсата на точна информация води до там, че спасителите действат на сляпо, гадаейки възможното място, на което би могъл да се намира 34-годишният мъж. Не това е начинът, по който би следвало да се оказва адекватна помощ в подобни ситуации, убеден е представителят на ПСС.

„Редно е да гледаме на изгубения в случая и като на клиент на ски зоната“, допълни Емил Нешев и поясни, че трябва да има поет ангажимент за евентуалните рискове, които биха могли да възникнат, застрашавайки хората, пребиваващи на пистата по това време.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments