Д-р Николай Брънзалов: Няма основание за локдаун

0
29
Д-р Николай Брънзалов
Д-р Николай Брънзалов. Снимка: Facebook

Вариантът „Омикрон“ разболява много повече деца, коментира заместник-председателят на Управителния съвет на Българския лекарски съюз /УС на БСЛ/ д-р Николай Брънзалов. По думите му хубавото на този щам е, че при него няма голяма смъртност.

„Кривата на заболеваемост е много стръмна, Няма данни да забави развитието си. За мен няма основание за локдаун. Всички данни говорят, че нещата отиват към своя финал – вече има и лекарства.“

Голям процент от настанените в болници и починалите след заразяване с COVID не са били ваксинирани, отчете още д-р Брънзалов. Според него трябва да бъде намерен баланс при мерките за учениците, тъй като мястото им е училище. Въпреки че здравето е на първо място, е-обучението влияе негативно върху обучителния процес, категоричен е медикът.

„Децата могат да заразят по-възрастните си близки и така да има голяма вълна. Като поутихне епидемията, ще могат да продължат учебния си процес“, добави той.

Заместник-председателят на УС на БЛС осъди нападението над негови колеги и го определи като „простащина“. Той увери, че пострадалите медици ще имат финансова и юридическа подкрепа от Лекарския съюз.

Д-р Брънзалов направи коментар и за идеята на властта „Зеленият сертификат“ да отпадне при 60% имунизирани срещу COVID-19. Той посочи, че тези данни още са далечни и призова доцент Атанас Мангъров да обясни защо хората умират след ваксинация.

„Бих желал Етичната комисия да се произнесе за неговите лъжи. Уставът на БЛС предвижда различни мерки, може и да се отнемат права след като се предвидят допълнителни нормативни документи, не само от страна на Лекарската комисия. Не съм привърженик на най-крутите мерки.“

Медикът разкри, че има девет случая за съмнения за смърт след имунизация, но засега нищо не било доказано.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments