БСП: На всички стана ясно, че това управление зависи от ДПС

0
95
Кристиан Вигенин. Снимка: wikimedia commons
Кристиан Вигенин. Снимка: wikimedia commons

В момента имаме една задкулисна подкрепа – ДПС спасява ГЕРБ във всички важни гласувания, Патриотите са пред разпад и това правителство не е това, което започна управлението в началото на мандата„, заяви депутатът от БСП Кристиан Вигенин пред Би Ти Ви.

Тези дни буквално на всички стана ясно, че това управление зависи от ДПС, добави той. „Цветан Цветанов го каза онзи ден, че всъщност става въпрос за сделка между ГЕРБ и ДПС по отношение на преференцията. То беше видно и в залата, тъй като колегите от ГЕРБ общо взето, с 1-2 малки изключения, стояха, мълчаха гузно и натискаха копчета.“ Промяната в Изборния кодекс плюс нежеланието да се избере нова ЦИК стана с гласовете на ДПС, отбеляза Вигенин.

По думите му решението на БСП да напусне парламента е взето, тъй като всички други възможности са се изчерпали. „Последният удар бяха промените в Изборния кодекс и нежеланието на управляващите да започнат процедура за избор на нова ЦИК, както е предвидено по закон„. Според него направените в последния момент промени в изборното законодателство, са направени по начин, който изцяло води до това управляващите да си гарантират служебна победа или поне да се опитат да си гарантират по-благоприятна за тях среда.

Приетите промени в Изборния кодекс обслужват ДПС. Цветан Цветанов каза, че правителството ще падне, ако не бъдат гласувани промените, това означава, че ДПС крепи кабинета, коментира евродепутатът от ЕНП Светослав Малинов (ДСБ) в предаването „Тази сутрин”.

Между убийството на преференцията и избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС може да се сложи знак за равенство. И в двата случая става въпрос за приемане на искания на ДПС, и в двата случая партийните лидери плашеха, че ако това не се случи, правителството пада , коментира той. В отговор на последните изменения на Изборния кодекс, Демократична България започва днес преговори с ДБГ и СДС за общо явяване на вота за Европейски парламент.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments