Божидар Божанов: Намаляването на административния тормоз, политическия и корупционния риск освобождава бизнеса

1
46
Божидар Божанов
Божидар Божанов. Снимка: Facebook

Намаляването на административния тормоз, политическия и корупционния риск освобождава бизнеса. Така депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов обяснява факта, че показателите на България през последните няколко години са се подобрили в своя статия в социалната мрежа Facebook. И още:

„Слушах вчера в едно интервю как Делян Добрев нямаше смислено обяснение на няколко неща. На първото – защо ГЕРБ не може да съставя правителства – е ясно, че няма да си признае причините за тази токсичност.

Но на въпроса защо в последните три години почти всички статистически показатели на страната се подобряват значително, и доста по-бързо отколкото при 10-те години управления на ГЕРБ, отговорът беше особено некоректен. Така било заради преброяването, тъй като населението намаляло и съответно знаменателят е по-малък.

Делян Добрев предполагам знае, че НСИ отчита промените в населението всяка година, а не веднъж на 10. Преброяването се ползва за корекция на данните, получени спрямо методиката за промените на годишна база. Тази корекция не може да изкриви статистиката. Още повече, че както водещият добре отбеляза, има и статистики в абсолютни стойности, които също се подобряват значително. За тях обяснение няма.

Делян Добрев може да смята и да ползва сайта на НСИ, така че това не е от незнание. По-скоро в ГЕРБ отказват да приемат, че намаляването на административния тормоз, на политическия и на корупционния риск в последните три години, освобождава бизнеса да генерира повече благосъстояние.“

Износът на земеделска продукция за Турция бележи огромен ръст: На колко възлиза?

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Божидар Божанов: Намаляването на административния тор… […]