26 общинари щяха да заседават в петзвезден хотел срещу 2700 лева

0
43
Хотел
Хотел. Снимка: Pixabay

26 общински съветници щяха да заседават в петзвезден хотел срещу 2700 лева, заяви Георги Цанков, който е председател на Общинския съвет на Родопи. Припомняме ви, че същата община край Пловдив допреди няколко години е била пред фалит. Цанков коментира пред „бТВ“:

Влизаме в залата на общински съвет „Родопи“. Тя се намира в подземието, на около 3,30 метра под земята. Това е нашата зала, няма нито един прозорец. Без дневна светлина и е пропита общо-взето от влага и от зловония„.

По думите на председателя точно залата на Общинския съвет е причината за изнесеното заседание в петзвездния хотел в Слънчев бряг. Цанков обясни, че им предстои напрегната работа, защото на тази сесия им предстояли 99 точки. Според него даже се очаквало да работят около 5-6 часа непрекъснато. Маркетинг мениджърът на хотелския комплекс Баяр Бекир уточни:

„Като хотел предлагаме на всички държавни институции преференциални цени. Ние им осигуряваме съответно помещение, зала, в която да съвещават в посочения период, съответно и изхранване – закуска, обяд и вечеря“.

Председателят на Общинския съвет посочи, че за колегите му това е един малък жест и добави:

Най-важното е да се знае, че в никакъв случай не ме е срам и в никакъв случай не смятам, че съм навредил на интересите на всички жители и данъкоплатци в община Родопи.

Общинският съветник Лидия Гимишева заяви, че е шокирана и е я срам, от това , че трябва да отседне на такъв хотел. Тя е категорична, че тяхното село има толкова много проблеми, за да си позволи да заседава по морето. Атанас Бояджиев инициира гражданска подписка срещу изнесеното заседание. Той обясни:

Това е разточителство и харчене на средства. Защото освен нощувките в тази цена не е включено изхранването, не са включени пътните разноски, които ще бъдат допълнително платени и на всеки един общински съветник„.

Гласоподавателите споделят, че са недоволни от тези решения на управата. Те коментират, че голяма част от улиците в населените места на община Родопи изглеждат като лунен пейзаж. Вчера следобед, след извънредна среща, общинският съвет отмени насроченото за 4 юни изнесено заседание в Слънчев бряг.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments