Зоран Заев: Ако ВМРО-ДПМНЕ се върне на власт, ще последват кавги с Борисов и Мицотакис!

0
459
Зоран Заев. Снимка: Фейсбук
Зоран Заев. Снимка: Фейсбук

„Ако ВМРО-ДПМНЕ се върне на власт, ще има нови междуетнически конфронтации и нови кавги с България и Гърция.“, обяви премиерът на Северна Македония Зоран Заев пред парламента.

Той подчерта, че нито един от албанците в страната няма да гласува за тях. Според него гражданите ясно осъзнават колко голям е рискът страната да се върне назад. Заев смята, че една победа на опозиционерите ще означава ново вето и ново задръстване в калта, както и застой на едно място.

„Убеден съм, че ще получа нов мандат за премиер, защото политиките, които провеждаме, са насочени към държавата.“, обяви още той.

Както Искра.бг ви съобщи вчера той заплаши, че ако парламентът не приеме важните закони, изборите, които са насрочени за февруари, ще бъдат отложени.

Според проучване на неправителствената организация МЦМС в момента разликата между партията на Заев и ВМРО-ДПМНЕ е между 60 000 и 120 000 гласа. Премиерът подчерта, че това е независимо проучване, а самата формация се финансира от международни институции.

Заев се обърна към опозиционния лидер с предложението този, който загуби изборите, да се откаже от политиката. Той беше категоричен, че неговата амбиция не е да е депутат, а търси честен мандат, в който ще бъдат решени основните проблеми на държавата.

„Няма вече тайни. Променете политиките си, за да не останете в опозиция по-дълго.“, каза още той, цитиран от „Darik News“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments