Заради пенсия от 270 лева: 19-годишен преби самотен пенсионер в Монтанско

0
36
Пострадалият мъж
Пострадалият мъж; Снимка: Скрийншот от репортаж на NOVA

Ново нападение над възрастни хора – криминално проявен мъж е пребил и е взел цялата пенсия на самотно живеещ жител на монтанското село Охрид. Престъпникът е бил хванат на път за София с влак, а пенсията на 68-годишния Никола била в джоба му, пише „NOVA“.

Около полунощ на прозореца на къщата на пострадалия се почукало, а той отворил, защото помислил, че може да е някой съсед. Отвън обаче го чакал маскиран мъж, който започнал да го бие. След това бръкнал в джоба на дрехата на жертвата си и й взел парите – 270 лева пенсия, получена същия ден.

Жителите на Охрид не си спомнят да е имало подобно нападение преди. Те разказват, че преди седмица е била откраднала зимнина от мазе. Постоянна полиция в селото няма.

Кметът Трифон Денков споделя, че е имало полицай, който е живеел в селото и е отговарял за него, но от година се е пенсионирал. Сега униформените идвали само, когато били повикани.

Никола от своя страна е приготвил брадва до вратата си и смята да спи с нож до главата си. Обмисля дали да си купи и пистолет.

Няколко часа отнела на полицията да задържи нападателя на пенсионера. Оказало, че е на 19 години, криминално проявен и е от същото село. Заловен бил на гарата в Мездра. Тръгнал за София. От пенсията изхарчил само 5 лева – за билет за влака. Предстои да му се повдигне обвинение.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от