Зам.-министър Савов: Българско дружество инвестира 7,5 млн. лв. в разширяване на логистична база в с. Радиново

0
10
Посещение в логистичната база в село Радиново
Посещение в логистичната база в село Радиново. Снимка: МИР

Заместник-министърът на иновациите и растежа Стефан Савов връчи сертификат клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите /ЗНИ/ на „Интерлинк Груп“ АД. Дружеството инвестира 7,5 млн. лв. в разширяването на логистична база  „Технолинк парк 2“ в село Радиново, част от Тракия икономическа зона.

 „Поздравявам „Интерлинк Груп“ АД за тяхната поредна устойчива инвестиция в региона и им пожелавам да създават нови работни места и да бъдат лидери, както в България така и в световен мащаб”, заяви зам.-министър Савов.

„Инвестицията в размер на 7,5 млн. лв. вече е реализирана на 100 процента“, информира от своя страна Здравко Линкин, председател на Съвета на директорите на „Интерлинк груп“ АД. Той сподели, че това е трети сертификат за инвестиция клас „А“, който „Интерлинк Груп“ получава, за различните си обекти и подчерта, че държавните насърчителни мерки подпомагат изключително българския бизнес.

Българското дружество вече е реализирало успешно няколко инвестиционни проекта заедно с „Профилинк“ ООД и „Технолинк инвест“ АД, които са част от една група.

„В момента изграждаме високотехнологичен завод за алуминиеви профили за прозоречни решения и фасади, ще строим и нови логистични паркове. В периода 2022-2023 г. ще инвестираме нови 70 млн. лв. в тези обекти с обща застроена площ от 50 000 кв. м.“, разясни мащаба на инвеститорската дейност на дружеството Линкин.

По време на обиколката на новата логистична база заместник-министър Стефан Савов посочи напредъка по изграждането на асфалтов път, за който са одобрени 450 000 лв. за финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на ЗНИ, във връзка с изпълнението на сертифицирания инвестиционен проект на „Интерлинк Груп“.

На официалното връчване присъстваха още Богдан Богданов, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции /БАИ/, Йордан Фиданов и Христо Джонов – членове на Съвета на директорите на „Интерлинк Груп“ и Катя Стайкова, изпълнителен  директор на „Клъстер Тракия икономическа зона“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments