Задържано е голямо количество ментета на ГКПП „Дунав мост 2“

0
344
Ментета
Ментета. Снимка: Агенция "Митници"

30851 броя дрехи, маратонки и чанти с логото на различни защитени търговски марки задържаха митнически служители в района на ГКПП „Дунав мост 2“ Видин-Калафат.

Около 03:30 часа на 23 август в района на граничния пункт митнически инспектори са спрели за щателна проверка две товарни композиции на една и съща фирма. Единият камион е пътувал от Турция за Германия, а другият – от Турция за Белгия.

По документи с превозните средства се транспортирали текстилни изделия. След отварянето на денковете от двата камиона митническите служители са констатирали наличието на множество дрехи, маратонки, чанти и етикети за тях с графични изображения, надписи и лога на световноизвестни търговски марки. Общият брой на установените артикули е 30851 броя, от които 24202 в първия камион и 6649 броя във втория.

Стоките са задържани поради възникнало съмнение, че се превозват в нарушение на Регламент (ЕС) № 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост. Предстои притежателите на търговските марки да бъдат уведомени за случая.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments