За 5 дни: Светът танцува в Пловдив

0
37
Международен фолклорен фестивал
Международен фолклорен фестивал. Снимка: Община Пловдив

В Пловдив се провежда Фолклорният международен фестивал. Тази година зрителите и гостите на града се наслаждават на изпълненията на наши родни ансамбли, както и на гостуващите групи от Босна и Херцеговина, Грузия, Гърция, Индонезия, Мексико и Полша. 

Сцената на Античния театър е мястото, на което се сливат различни култури, а танците, музиката, костюмите и усмивките на изпълнителите подаряват на публиката часове, в които сякаш времето е спряло. Навярно по тази причина както всяка година, така и сега сред зрителите има всякакви хора – от семейства с бебешки колички, младежи и хора на преклонна възраст, които са там – въпреки горещото време и трудните според тях за преминаване стълби. Обединени от любовта към изкуството.

Закриването на първата фестивална вечер бе на гостите от Полша, които вдигнаха всички на крака с изпълнението на песента „Катерино моме“, което предизвика силни емоции за всички присъстващи. 

Снощната вечер бе наречена от водещия „българската вечер“. На нея бе изнесен самостоятелен концерт на „Академичен Фолклорен Ансамбъл“ при АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив, които отбелязват своя 15-годишен юбилей и подариха на всички гости незабравимо преживяване, в което преплетоха мотивите за традициите ни, любовта, младостта и радостта от живота.

Днес жителите и гостите на града ще могат да се насладят на концертите на Гърция, Босна и Херцеговина, Индонезия и Грузия, които ще бъдат на Античния театър от 20:00 часа, а в парк „Лаута“ ще танцуват гостите от Полша.

Утре ще бъде закриването на фестивала, а вечерта ще събере всички изпълнители отново заедно. Както всяка година, така и тази се очаква да бъде изключително красиво и емоционално преживяване.

Входът за всички дни на фестивала е свободен.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments