За 11-ти път Асеновград ще е домакин на ултрамаратон „Персенк Ултра“

0
55
Ултрамаратона „Персенк Ултра“
Ултрамаратона „Персенк Ултра“. Снимка: Община Асеновград

За 11-та поредна година Асеновград ще бъде домакин на ултрамаратона „Персенк Ултра“, организиран от Сдружение „Български ултрамаратони“ и подкрепен финансово от Общината със сумата от 3000 лева.

В едно най-мащабните спортни събития в България ще се впуснат над 500 участници на възраст от 20 до 70 години.

И тази година по планинските пътеки за първите места ще се надпреварват бегачи не само от България, но и от Австралия, Англия, Ирландия, Швеция, Турция, Гърция, Германия. Стартовата и финалната линия ще са разположени на централния площад в града – пред сградата на Туристически информационен център. Началото на „Персенк ултра“ е обявено за утре от 18:00 часа

Маршрутите на четирите дестинации остават непроменени, както са били досега – по трасетата с дължина 164 км. („Персенк Ултра“), 112 км. („Диво Прасе Ултра“), 50 км. („Орехово Ултра“) и 30 км. („Орехово Рън“).

Най-голямото предизвикателство пред организаторите е било почистването на пътеките от избуялата заради многобройните и проливни дъждове растителност и падналите дървета. Към момента всички горски и планински трасета са безопасни, окосени и почистени са и очакват срещата своите състезатели. По всички стъмни участъци са монтирани обезопасителни въжета.

120 доброволци от цялата страна се включват в организацията на ултрамаратона. 13 са подкрепителните пунктове за участниците. По трасето ще са разположени и четирима професионални фотографи, които ще се погрижат за спомените на състезателите и доброволците. Осигурени са медицински лица и лекар, както и седем високо проходими автомобила, които ще се грижат за безопасното изтегляне на бегачи, при необходимост. За събитието е уведеомена и Планинската спасителна служба– Пампорово.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments