Явно кръстосването на Територията, яхнал ‘жипка, е уморително и изисква почивка

0
174
Време е за почивка, почивка, почивка...
Време е за почивка, почивка, почивка...

Преди няколко дена ми блокираха профила във Фейсбук. Бил съм обиждал Георги Марков. Той се бил изкарал достоен българин, пък аз съм имал нахалството да го питам в кой си точно аватар е такъв. Като псевдодисидент и троянски кон на ДС в СДС ли, като конституционен съдия, който спира закон за лустрацията ли, като агент Николай ли… Питах го и дали в брака по сметка между ОДС и ГЕРБ е поканен от страната на булката (Александър Йорданов) или от страната на младоженеца (Бойко Борисов). И други неща го питах, пък и изказах мнение, че с политическата си хамелеонщина се е превърнал в най-мерзкото същество от връх Китка до нос Шабла.

Сега, не знам какви са тия прословути „правила на общността“, но нищо чудно да съм ги нарушил, защото, макар и да не съм казал нищо невярно, не се съмнявам, че съм допуснал погнусата ми от агент Николай да си проличи в коментара под публикацията му и това лесно е прокарано пред НСО, тоест, пред българските администратори на Клюкарника като език на омразата. Да не забравяме, че агент Николай е доносник с дългогодишен стаж и за него е детска игра да докладва някого за нещо си. Все пак на снасяне на клевети и на ветропоказателните му свойства се дължи цялата му кариера.

Не за моя профил във Фейсбук ми е думата и не съм се захванал да пиша тоя текст заради него. Блокирали са ме, блокират ме и ще ме блокират. Свикнал съм, а и го приемам като индикатор, че съм трън в нечии задници, което си е повод за гордост, няма как да не се съгласите. Профили да искаш. И четири да блокират, пети ще си направя и пак няма да млъкна.

Георги Марков
Георги Марков. Снимка: Фейсбук

Друго обаче ме подсети за Георги Марков, който напоследък здравата се труди да мята по всички възможни начини смехотворни хвалебствия по адрес на Бойко Борисов, когото със и без случай нарича „моя приятел“. Няма как да не направиш паралел между наглите глупотевини, които той изрича и пише по адрес на Пожарникаря – слънце и поведението на парламентарната група на ГЕРБ тия дни.

Трябва да призная, че много мои познати се учудиха. Дори и сред ония малцина наивници, които са безкористно заблудени привърженици на ГЕРБ. Дружното тропане по банките като банда Маугли-та в скъпи костюми и маркови тоалети. Всяческото саботиране на опитите на депутатите от другите политически сили (особено от новите) да се изкажат. Умилителните доводи защо премиерът не е в Народното събрание, за да си подаде оставката и да каже поне няколко думи за, горещо се надявам, последния си мандат начело на България. Въпреки че беше напълно очаквано, това поведение наистина изненада мнозина. Как обаче мислите, че подобава да се държи една самозабравила се, оядена и свикнала да не се съобразява с никого и с нищо орда?

Явно не само агент Николай е обидчив и не иска да чува грубата истина за себе си. Според депутатите от собствената му партия и агент Буда е такъв. Нямало нищо странно, човекът си пуснал отпуска. Явно неходенето на работа близо година и кръстосването на Територията, яхнал ‘жипка, е уморително занимание и изисква почивка. Пък и защо да идва до Парламента? Не стига, че тия наглеци не уважиха волята Му той да се помещава в Партийния дом, а сега и не-герберите са се нагласили да го обиждат и унижават и той ще трябва да търпи. Не знам откъде им дойде на Томислав Дончев и Десислава Атанасова мисълта, че някой човек става депутат само, за да обижда Него, но явно си вярват или поне се опитват да из дават вид, че го правят.

Сигнал до главния прокурор за проверка на лицето Бойко Борисов
Сигнал до главния прокурор за проверка на лицето Бойко Борисов

Всъщност, истината както винаги е далеч по-проста. Г-н Борисов има поне 1001 причини да се покрива. Затова и го прави от миналото лято. Ами, ако го питат за чекмеджетата, барселонските къщи, пробутването като месо от стара кранта на Астра Зенека, няколкото милиарда скоростни разходи на правителството, неодобрени от предишното Народно събрание? Това ще са въпроси по същество, но един болезнено самовлюбен самозабравляк няма как да ги приеме, освен като обида по адрес на забележителната си личност. Ами, ако тия депутати, някои от които нови, млади, непознаващи неформалния ред в епохата Бойко, вземат та заразпитват за полицейските и прокурорски своеволия на протестите от миналата година или пък за тоталното предизборно овладяване на медийната и социологическа среда?

Много неща има да се питат. Но всички те са обида. Премиерът в оставка сам си каза, че е прост, така че се надявам да не го обиждам поне за това. Простият човек не разсъждава с аргументи. Него не можеш да го убедиш, че не е бил прав, че е нарушил закони или че е навредил на стотици хиляди. Той е наясно само с едно. Това, че е специален и непогрешим. Или му се възхищаваш, или го обиждаш. Няма средно положение. Черно или бяло.

А Бойко е свикнал да му се възхищават. Цяла армия от клакьори си беше наредил да му пляска и да припада по него. И какво? Миналата година месеци наред някакви ще му протестират в центъра на София, а сега даже и в Народното събрание ще се намъкнат, за да го обиждат. Него! Представяте ли си!?

Само така, Баце, като не е Фейсбук да ги блокираш или докладваш, няма да им стъпваш там! Противоконституционно било… Ако трябва ексминистър Барни ще спретне още една конституция и вече няма да е противоконституционно. Даже и с пожизнена власт, имунитет и неограничени правомощия може да се сдобиеш. Да де, но за щастие само в мечтите си. Твоят сеир тепърва предстои…

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments