Връщат част от ограничителните мерки заради ръста на заразени с COVID-19

0
2048
Дискотека
Дискотека. Снимка: Pixabay

Връщат се част от ограничителните мерки заради увеличения брой заразени с COVID-19 в България. Това обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов.


Нощните клубове и дискотеките на закрито ще бъдат затворени. Остават отворени тези на открито при 50 процента заетост На стадионите и на въобще всички спортни мероприятия отново няма да има публика, уточни здравният министър.

Груповите празненства на открито и на закрито ще могат да се провеждат с максимум 30 души.

Ще бъдат глобявани и служителите в търговските обекти, които обслужват клиенти без предпазни маски, заяви Симеонов и уточни:

„Всички виждате, че оттам тръгна едно огнище на заразата. Така че трябва да се прекрати тази анархия по стадионите да се струпват огромни тълпи хора, да викат, да крещят, да разпространяват заразата. Ще бъде забранено присъствието на публика и ако е необходимо след време може да се спре първенството. Второто, което се договорихме, да се забрани работата на нощните заведения и дискотеките, тъй като самите факти показват, че те също се явяват огнища на заразата.“

„Ще бъде забранено събирането на големи групи хора, то и сега е забранено, но надявам се контролът да се засили.“

По думите на Симеонов това е било договорено на коалиционен съвет с ГЕРБ, на който е бил и здравният министър Кирил Ананиев. Според него трябва „да се прекрати тази анархия“ и не е било нужно мерките да бъдат отслабвани толкова рязко и навсякъде.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments