Вече са ясни имената на новите 240 народни представители в 49-ия парламент

0
139
ЦИК
ЦИК. Снимка: ЦИК, Facebook

Вече са ясни имената на новите 240 народни представители в 49-ия парламент. Пълният списък бе публикуван на сайта на Централната избирателна комисия /ЦИК/. С него можете да се запознаете ТУК.

Както Искра.бг съобщи решението за обявяването на имената на депутатите в новото 49-о Народно събрание бе взето днес от Централната избирателна комисия на проведено заседание. Предстои то да бъде обнародвано в Държавен вестник още в понеделник

Вчера двама от кандидатите трябваше да изберат от кой район ще влязат като народни представители. Против това се обяви зам.-председателят на ЦИК Цветозар Томов. Той е категоричен, че тази практика, наложена в България, води до изкривяване на вота на гласоподавателите. 

Днес стана ясно също така, че лидерът на „Има такъв народ“ /ИТН/ Слави Трифонов се отказва от своето депутатско място. За целта той е подал заявление в Централната избирателна комисия. То е било прието с 12 гласа „за“ и един „против“. Преди няколко дни и Асен Балтов се отказа да бъде народен представител. Той беше кандидат от листата на коалицията ГЕРБ-СДС. 

Така крайното разпределение на мандатите е следнотоГЕРБ-СДС получава 69 мандата. Коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ ще има 64 народни представители. ПП „Възраждане“ заема третото място с 37 депутати. ДПС ще има един по-малко или общо 36. БСП получава 23 депутатски места в новия парламент, а „Има такъв народ“ /ИТН/ – 11

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments