ЦИК взе решението кои ще са новите 240 народни представители. Слави Трифонов се отказа от депутатското си място

0
85
Изборен кодекс
Изборен кодекс. Снимка: ЦИК, Facebook

Централната избирателна комисия /ЦИК/ официално взе решението, с което са обявени за избрани новите 240 народни представители. Това стана на заседание на комисията днес по обяд. Новите депутати са определени по изборни райони и по кандидатските листи. Предстои решението да бъде обнародвано в Държавен вестник, предаде „БТА“. 

Вчера двама от кандидатите трябваше да изберат от кой район ще влязат като народни представители. Против това се обяви зам.-председателят на ЦИК Цветозар Томов. Той е категоричен, че тази практика, наложена в България, води до изкривяване на вота на гласоподавателите. 

Томов подчерта, че именно поради тази причина е гласувал против решението. Затова и според него обновения списък с депутати вече не отговаря на волята на избирателя в пълна степен

Днес стана ясно също така, че лидерът на „Има такъв народ“ /ИТН/ Слави Трифонов се отказва от своето депутатско място. За целта той е подал заявление в Централната избирателна комисия. То е било прието с 12 гласа „за“ и един „против“. Преди няколко дни и Асен Балтов се отказа да бъде народен представител. Той беше кандидат от листата на коалицията ГЕРБ-СДС. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments