Важни кадрови промени в Бургас: Каква е причината за тях?

0
390
(от ляво надясно) Валентин Люцканов и Стамен Стамов. Снимка: Фейсбук
(от ляво надясно) Валентин Люцканов и Стамен Стамов. Снимка: Фейсбук

През последните няколко дни ставаме свидетели на интересни кадрови промени в Бургас. Каква е причината, довела до тях, и има ли тя общо със случващото се на политическата сцена у нас?

Първата от рокадите е свързана с отстраняването на главния секретар на Областната администрация в града. До съвсем скроо този пост бе заеман от икономиста и състезател по гмуркане Валентин Люцканов.

Валентин Люцканов
Валентин Люцканов. Снимка: Фейсбук

Той е многократен отборен и индивидуален шампион на държавни първенства, както и 5-кратен първенец в ранглистата за последните години. Един от най-големите му успехи в историята на българския подводен риболов е 3-то място на Евро-Африканския шампионат, Хелзинки 2013.

В разговор с Искра.бг Люцканов сподели, че според него отстраняването му се дължи на липсата на пристрастие от негова страна към някоя от партиите в управляващата коалиция. 

Валентин Люцканов и гмуркането
Валентин Люцканов и гмуркането. Снимка: Фейсбук

Как се чувства икономистът сега и докъде ще доведе смяната в ръководството, разказва самият той: 

„Не се чувствам разочарован, очаквано е, последните няколко правителства, поне 15 години назад, имат такава практика. Въпреки че честно казано, според мен не е правилно, защото главният секретар не е част от политическия екип. Това е експертна длъжност и не е много хубаво за администрацията постоянно да се сменя ръководителят им. Малко или много ги държи постоянно в напрежение хората. Тъкмо свикнат с някой и айде пак, нов човек, с нови методи на работа, нов стил на управление. Все неща, които разсейват служителите от основната им задача – да работят по преписките, които имат да действат, и това косвено се отразява на работата по отношение на качество и на време.“

Кой ще заеме неговия пост „нямам такава информация, но знам, че идеята беше да се проведе конкурс и предполагам, че в някакъв момент ще го пуснат, но кога точно – не мога да ви кажа“, твърди Люцканов.

Състезателят по гмуркане няма уговорка за нова работа и тепърва предстои да търси такава. Онова, което не подлежи на съмнение, е, че ще продължи все така да се занимава със спорт. Това е „единственото сигурно нещо“, гарантирано на 100%, категоричен е той.

Стамен Стамов
Стамен Стамов. Снимка: Фейсбук

Втората промяна, за която научихме от наши източници, е свързана с управителя на клона в Бургас на „Информационно обслужване“ . От 2015 година насам то се ръководи от Даниела Бонева, но твърденията са, че нейният пост ще бъде даден на Стамен Стамов. Той е бивш изпълнителен директор на Индустриален и логистичен парк Бургас, но го сменят с Георги Кузманов. 

От медията ни се свързахме с г-н Стамов, за да проверим доколко достоверна е информацията ни. Неговият отговор бе: „Засега само са водени разговори с мен, това не е факт и на този етап нямам какво да отговоря. Не мога да коментирам нещо, което не е сигурно дали ще се реализира.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments