В България се отчита ръст на ипотечните кредити

0
81
Евро, пари
Снимка: Pixabay

Ръст на ипотечните кредити в страната. Към края на септември има сериозно увеличение в търсенето на подобен тип заеми в сравнение със същия период на миналата година.

Пред „NOVA“ анализаторът Тихомир Тошев обясни, че българите, които имат спестени пари, предпочитат да ги инвестират в покупката на жилище. За сънародниците ни това си остава най-добрата инвестиция. Други пък вече не желаят да живеят под наем.

Тошев обаче подчерта, че българите, които работят в засегнатите от коронакризата сектори, са се изтеглили от кредитния пазар. Това са например хотелиери и ресторантьори. Те предпочитат да не задлъжняват допълнително в момента. От другите сектори обаче се отчита засилен интерес към кредитирането.

Тошев посъветва тези, които имат намерение да теглят ипотечен кредит, да го обмислят внимателно. Важно е да преценят дали икономическата криза има реална опасност да засегне техните доходи. Анализаторът посочи, че безработицата в целия Европейския съюз расте.

Но в същото време ако имате сигурен доход, няма проблем да вземете заем. Лихвите по ипотечните кредити в България са едни от най-ниските в Европа.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments