Украйна: Министри загинаха при разбиване на хеликоптер близо до детска градина

0
20
Линейка
Снимка: Pixabay

18 души, сред които и министърът на вътрешните работи на Украйна Денис Монастирски, са загинали, след като хеликоптер се е разбил в близост до детска градина в източно предградие на столицата Киев. Сред загиналите са три деца, а други 15 са настанени в болница. Министърът Денис Монастирски е бил с още 8 души в хеликоптера. Първият му заместник-министър и държавният секретар също са загинали, когато хеликоптерът се е разбил в предградието Бровари.

Началникът на Националната полиция Игор Клименко написа във Facebook, че хеликоптерът е принадлежал на държавната служба за спешна помощ на Украйна.

Ръководителят на регионалната военна администрация в Киев Олексий Кулеба обяви, че при трагедията са пострадали 29 души, а 18 са загинали.

След катастрофата в близост до детската градина е избухнал пожар, а децата и персоналът са били изведени от сградата. На кадри от мястото на инцидента се виждат отломки от хеликоптера пред горящата сграда. Когато това се е случило е било тъмно и мъгливо, като по първоначални данни хеликоптерът се е ударил в детската градина, преди да се разбие в близост до жилищна сграда. Заедно с Монастирски са загинали и двама други високопоставени служители на Министерството на вътрешните работи. Евгений Енин е бил негов първи заместник-министър, а Юрий Любкович – главен секретар на министерството на вътрешните работи.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments