Турнир на „AJP“ по бразилско джиу-джицу ще се проведе на 29 май 2021 година в Бургас

0
329
AJP
Снимка: AJP

„Abu Dhabi Jiu Jitsu Pro“ е новаторска професионална спортна организация по джиу-джицу, революционна в света на провежданите до момента състезания. С над 80 събития във всичките шест континента през всеки сезон, AJP има за цел да издигне бойния спорт до изключително високо ниво на завидни постижения и професионализъм. Организацията е под ръководството на International Vision Sports Management (IVSM) и работи с правителствени органи, частни субекти, международни спортни звена, академии и играчи, за да обедини успешно целия свят на професионалното джиу-джицу под една юрисдикция.

"AJP"
Снимка: AJP

Елитната структура по бразилско джиу-джицу като „Abu Dhabi Jiu Jitsu Pro“ е първата толкова сериозна институция, която идва в България. Идният сезон, в който страната ни ще вземе участие, включва почти 100 състезания на шест континента. Бургас ще бъде домакин на турнира, кръг от ежегодния „AJP Tour“, на 29 май 2021 година в Бургас.

Състезателния формат „AJP TOUR BULGARIA NATIONAL PRO – GI“ е отворен и в него ще могат да се включат, както юноши, така и мъже и жени ветерани от всички националности и колани. Комбинирането на категории ще се прилага само за групи, в които има по-малко от трима състезатели. Ако съчетаването не може да бъде постигнато безопасно и в съответствие с изискванията, тогава може да се обмисли набор от три елиминационни системи или най-доброто от трите състезания между двамата играчи. 

Таксите за регистрация ще бъдат в рамките на обичайните за подобни формати – 25 долара за деца и пълнолетни лица и 45 долара за възрастни и майстори, записали се по-рано. За по-късно включилите се, в първата група сумата ще стане 40 долара, а във втората – 60. Важно уточнение, което трябва да се направи, е, че таксата е 100% възстановима. Участниците ще разполагат с време до последния ден на регистрацията, за да кандидатстват за връщане на внесеното от тях. Регистрацията не може да бъде прехвърлена на друг член или състезател. Поради настоящите ограничения на COVID-19 и случаите, в които по една или друга причина може да бъде анулиран нечий полет, парите биха могли да бъде възстановени най-малко 24 часа след датата на събитието при представяне на необходимите документи.

Събитието „AJP TOUR BULGARIA NATIONAL PRO – GI“ ще бъде част от сериите на AJP, които осигуряват 1000 точки за победителите в категориите. Организацията гарантира място на световното първенство и други награди за състезателите с най-много точки в края на състезателния сезон.

GFTeam
Снимка: GFTeam Bulgaria

Една от най-елитните вериги за състезания по бразилско джиу-джицу „Abu Dhabi Jiu Jitsu Pro“ навлиза в България, благодарение на бургаския клуб „GFTeam“, съобщи собственикът и треньор на клуба Пламен Петров-Легендата. Той споделя треньорската дейност заедно с Тодор Желязков, пряк виновник за това бойното изкуство в Бургас се развива вече повече от 5 години.

„Надяваме се събитието да мотивира всички практикуващи да участват и тестват уменията си.“

От „GFTeam“ Бургас участие ще вземат почти всички трениращи, дори тези, които тепърва са се запознали и са започнали да практикуват този спорт. Тренировките за подготовката за състезанието ще бъдат целенасочени, тъй като всеки клуб си има свои методики, сподели Пламен Петров. Повече информация за бургаския отбор може да намерите на сайта на отбора „GFTeam“ или на тяхната страница във Facebook.

Добрата организация, дело на двамата безупречни треньори, е и резултат от дълга кореспонденция и доказване, че нивото на бразилското джиу-джицу в България е добро, както и че ще има подкрепата на Община Бургас. Именно на нея разчитат изключително много спортистите в бургаския отбор, за да реализират успешно проект от такава величина. На въпроса къде точно ще се проведе събитието, Легендата заяви не особено категорично, че то ще бъде в:

„Арена Бургас, ако бъде готова, защото сроковете вече се отлагат няколко пъти.“

Повече подробности за „AJP TOUR BULGARIA NATIONAL PRO – GI“ се очаква да бъдат ясни и съобщени официално в най-скоро време.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments