Трети ден на фестивала „Синия Дунав“ във Видин: Забавленията за деца продължават

0
86
Фестивал „Синия Дунав“
Фестивал „Синия Дунав“. Снимка: Община Видин

Марионетно шоу с актьора Георги Гъделев – „Кабаре на конци“, събра малки и големи пред откритата сцена на Художествена галерия „Никола Петров“, съобщиха от Община Видин. Сред публиката бяха и заместник-кметовете Борислава Борисова и Десислава Тодорова.

Децата се потопиха във вълшебния свят на марионетките. Представлението днес впечатли зрителите с песни на Елвис Пресли, с кан-кан танцьорки и с други герои. Когато излезе Пинокио, децата и родителите им научиха, че „може носовете им да пораснат като неговия, не само когато лъжат, а ако дълго стоят втренчени в телефоните си”. На финала актьорът успя да оживи десет кукли сам, в ритъма на кюстендилска ръченица.

Детската хоротека отново привлече малките зрители. Не липсваха и желаещи да се включат в детската работилница, за да покажат и усъвършенстват уменията си по рисуване. Голям е интересът сред жителите и гостите на Видин и към занаятчийския базар, който е подреден на централната алея в Крайдунавския парк.

Програмата на фестивала продължава в 16:30 ч. с хоротека, на която добре дошли са всички желаещи да се хванат на хоро със самодейците от фолклорен клуб „Веселяци“. В 17:30 ч. започват изявите на самодейци от България и чужбина. След тях на сцената ще излезе очарователната певица Деси Добрева.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments