Стартират масови проверки на къщи за гости по случай студентския празник

0
131
Министър Марияна Николова
Снимка: Министерство на туризма

Къщите за гости ще бъдат предмет на проверки от страна на инспекцииите по повод студентския празник – 8 декември. Това заяви пред „NOVA“ министърът на туризма Марияна Николова след излъчен репортаж, показващ готовността на хотелиери да приемат над 15 празнуващи.

Министър Николова е решена да сезира нужните институции, с които туристическите обекти да бъдат предмет на щателна проверка. За да бъде извършен необходимият контрол, Николова ще се обърне, както към Комисия за защита на потребителите, така и към РЗИ, МВР, и дори към министъра на вътрешните работи.

Според министъра е недопустимо да бъдат прекрачвани с такава наглост и абсолютно безхаберие законите на страната. „Изразявам своето възмущение и недоумение към някои икономически субекти”, заяви още тя.

Ако бъдат открити евентуални нарушения, обектите ще бъдат затворени принудително до края на сезона, категорична е Николова. Безскрупулното отношение дори само на един, е напълно достатъчно да поведе след себе си редица трайни поражения върху всички хотелиери и лицето на целия бранш въобще.

Не е изключен сценарий, при който засегнатите обекти може да възпрепятстват разследването, но „ако при проверките се стигне до заключена врата и недопускане на инспектиращите, ще се търси съдействие от органите на реда“, заяви Министър Николова.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments