Спортният министър награди джудиста Борис Георгиев за сребърния медал от Гранд шлем в Ташкент

0
59
Спортният министър награди джудиста Борис Георгиев
Снимка: Министерство на младежта и спорта

Спортният министър Красен Кралев връчи почетен медал на ММС на джудиста Борис Георгиев. Младият ни състезател в категория до 100 кг. спечели сребърно отличие от турнира Гранд шлем в Ташкент, Узбекистан, както постигна и четири победи по пътя към финала. В спора за златото той отстъпи на друг българин – Тома Никифоров, който се състезава за Белгия.

Силното представяне на Борис Георгиев в Ташкент го изкачи в олимпийската ранглиста на категорията. Според наставника Атанас Герчев са му нужни между 1800 и 2000 точки, за да си осигури участие на Летните олимпийски игри в Токио през лятото. В световната ранглиста Георгиев прогресира с 30 места и вече е на 47-ма позиция. Точки за олимпийската ранглиста в джудото могат да бъдат печелени до 28 юни.

Министърът поздрави президента на Българската федерация по джудо Румен Стоилов и вицепрезидента на централата Даме Стойков за отличната работа по време на тяхното управление. Кралев отбеляза, че има коренна промяна в последните години, която дава резултат с отличното представяне на националните ни състезатели. България може да има сериозно присъствие на Игрите в Токио. Ивайло Иванов е сигурен участник в най-големия спортен форум, а с много големи шансове са Янислав Герчев и Ивелина Илиева. Възможност за класиране имат още Валентин Алипиев, Божидар Темелков и Марк Христов.

По време на срещата беше обсъден планът за ваксиниране на българските спортисти, които ще участват на Летните олимпийски игри. Кралев заяви, че целта е да бъде запазено здравето на атлетите ни, за да могат да се представят по най-добрия начин в столицата на Япония.

Подготовката и участието на националите ни на големите турнири са напълно обезпечени, а Румен Стоилов и Даме Стойков благодариха на министъра за подкрепата, която ММС оказва на федерацията. Следващата надпревара, в която националите ни ще вземат участие е Гранд шлем в Тбилиси в края на март. Преди това те ще бъдат на лагер в Тетевен, който стартира на 12 март.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments