Джудистът Борис Георгиев вече 47-и в света

0
101
Борис Георгиев(вляво) и Тома Никифоров (вдясно)
Снимка: Българска Федерация Джудо-Bulgarian Judo Federation, Facebook

Джудистът Борис Георгиев се изкачи с 30 места в световната ранглиста след спечелването на сребърния медал на турнира от Големия шлем в Ташкент и вече е 47-и.

„Не загубих финала, за мен победата на приятел е победа и за мен“, написа той в страницата си във Facebook за финалния сблъсък.

Преди ден 24-годишният талант постигна един от най-значимите успехи в кариерата си досега, като се окичи със сребро на турнира за Големия шлем в Ташкент. На финала младият национал отстъпи на българина с белгийски паспорт Тома Никифоров.

„Луд ден за мен. Изпълнен с безкрай много емоции! Благодаря за вдъхновението и подкрепата на моето семейство (вкл. съотборници) близки, приятели, на треньорите и хората, които неимоверно вярват в мен, и ме подкрепят! Оставих всичко на татамито, за да заслужа това отличие! За мен, за България и за всички хора около мен! Дълго чакан финал, но ще има и друг такъв, и то много скоро. Тома Никифоров, ние знаем къде!“, продължи той.

В актуализираната ранглиста от днес Георгиев се изкачи с 30 места и вече е под № 47 в света. А с още няколко подобни класирания ще си осигури квота за олимпиадата.

Националите ни се прибират по-късно днес.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments