София Антонова: Българинът започна да застрахова живота и здравето си

0
111
Хора
Снимка: Pixabay

Българинът е започнал все по-често да застрахова живота и здравето си вследствие на промяна в нагласите си. Това заяви София Антонова, изпълнителен директор към застрахователни дружества, пред „БНР“ по повод различната настройка на нашенеца, който доскоро е взимал превантивни мерки в това отношение главно във връзка с автомобила си.

Едно от най-често ползваните предложения е COVID застраховката, обезпечаваща, както разходи по лечението, който не се покриват от НЗОК, така и обезщетения при нетрудоспособност, когато се изплащат средства, които да подпомогнат пострадалия от заболяването.

Важно условие е в момент на подписване на документите лицето да бъде здраво като попълва предварително подготвен за целта въпросник, удостоверяващ това, поясни специалистът.

Във връзка с ваксинациите, Антонова каза, че няма забрана за хората, които не са се подложили на имунизации, и те могат да сключват застраховки.

Експертът допълни, че при пътуванията разходите за карантина не се поемат от застрахователната фирма, защото това условие е известно на пътуващия още преди тръгването му.

При застраховката „Отмяна на пътуване“ има възстановяване на стойността на предварително платените екскурзии за чужбина – резервации, самолетни билети и всичко онова, което човек може да загуби, ако се разболее от COVID-19 и не може да пътува, посочи Антонова. Финансовата част при по-ранното връщане у нас при възникнали ограничения в посетената страна също се покрива от застрахователя.

Търсенето в момента е насочено към по-високи суми във връзка с риска от коронавирусната инфекция, тъй като действащите оферти на този етап не включват разходите за PCR тест, който е задължителен преди предприемане на пътуване, допълни София Антонова. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments