Служителите на американското разузнаване нямат доказателства, потвърждаващи, че срещите на пилоти на ВМС са срещали НЛО

0
47
ОФИЦИАЛНИ КАДРИ НА НЛО; Неидентифицирани летящи обекти в САЩ

Служители на американското разузнаване не са намерили доказателства, потвърждаващи, че неидентифицирани летящи обекти, срещани от пилотите на американския флот през последните години, са извънземни космически кораби, но също така не са достигнали до окончателна оценка за това какви биха могли да бъдат тези загадъчни обекти, според пет източника, запознати с откритията на предстоящ доклад за НЛО, който се очаква да бъде предаден на Конгреса по-късно този месец, пише “CNN”.

Според три от тези източници докладът не изключва възможността те да са извънземни космически кораби. Въпреки че тази несигурност вероятно е удар за надеждите на ентусиастите на НЛО, които се надяват на окончателно доказателство за извънземен живот, тя не намалява значението на доклада, особено като се има предвид това, което източниците описват като дългогодишна битка в Пентагона дали да се признае това, което сега са стотици необясними наблюдения от американския военен персонал.

„The New York Times“ пръв публикува подробности за предстоящия доклад.  Американските служители също не могат да изключат възможността тези летящи обекти да са самолети, принадлежащи на американски противници, а именно Русия и Китай – потенциално по-обезпокоителното заключение, което поражда множество потенциални опасения за националната сигурност, заяви един от източниците.

Очаква се обаче предстоящият доклад да заключи, че обектите не са секретна американска технология, добави източникът.

Исторически доклад за НЛО

За първи път американското правителство се готви да издаде извънреден некласифициран доклад, в който подробно се описва какво знае за поредица мистериозни срещи с неидентифицирани летящи обекти или които са по-известни като НЛО.

Докато не се очаква докладът да потвърди съществуването на извънземен живот, самият факт, че разузнавателната общност въобще ще признае тези инциденти, представлява забележителна промяна в начина, по който американските служители мислят за това явление.

Американското правителство отдавна не желае да разкрива, каквато и да е информация, свързана с многобройни съобщения за наблюдения на неидентифицирани летящи обекти, срещани от военни пилоти в ограничено въздушно пространство. Множество източници казаха на „CNN“, че от години Министерството на отбраната се опитва да избягва да отделя твърде много ресурси за това, което все още е приоритет.

Постоянен натиск от страна на депутатите обаче принуди Пентагона и американската разузнавателна общност да признаят неудобна истина: тези срещи представляват потенциална заплаха за сигурността, която просто не може да бъде обяснена. Представителят Майкъл Уолц, републиканец член на Комитета за въоръжени сили на House, каза пред „CNN“ в скорошно интервю:

“Смисълът, който имам от брифингите, на които съм седял, е, че никой не знае какво да прави по този въпрос. Няма предписание за политика и затова има такова колебание да се справи с проблема.”

“Но това е обезпокоително в двата случая, знаете ли, този извънземен живот ли е, или противниците или някой друг имат способности, които далеч надхвърлят всичко, което имаме способността да разберем пистата или брояча? Така или иначе е наистина лошо”, каза Уолц.

Няма доказателство за малки зелени човечета

Предстоящият доклад е малко вероятно да задоволи НЛО привържениците, които подкрепят това, което е известно като „Разкриване“, или правителственото оповестяване на категорични доказателства, че с него е контактувал извънземен живот. Позовавайки се на очакванията относно съдържанието на доклада,  помощник на конгреса заяви пред CNN:

“Повечето хора биха се надявали на визуални доказателства за малки зелени човечета, което почти сигурно няма да е така.”

Всъщност, множество източници казаха на CNN, че изобщо не очакват разузнавателната общност да издава много конкретна информация, отчасти защото, ако тези странни наблюдения всъщност са технология от следващо поколение, използвана от чуждестранен противник, разузнавачите няма да искат да издадат това, което САЩ са видели.

Освен това експертите по техническо разузнаване все още се нуждаят от повече информация за някои от тези срещи, за да стигнат до убедителна оценка, каза служител на администрацията, участващ в настоящите разследващи усилия. Но същият служител също така обясни пред CNN, че много срещи се оказват напълно нормални събития с логични обяснения – например обектите са били балон за времето или пък дрон. В някои случаи наблюденията са премахнати от базата данни на правителството на САЩ, проследяващо тези срещи, тъй като служителите са успели да ги обяснят.

И все пак множество необясними доклади от пилоти през последните години доведоха до напрежение в Пентагона относно това колко време и ресурси да бъдат отделяни за разследване на тези инциденти, според източници и документи, прегледани от CNN. Те също така подхранваха желанието на Капитолийския хълм за повече информация и убеждението на няколко ключови законодатели, че Конгресът трябва да приложи своите надзорни правомощия, за да гарантира, че въпросът се разглежда по подходящ начин. Изискването за изготвяне на предстоящия доклад за НЛО е един от начините, по които законодателите са сигнализирали, че възнамеряват да използват тази власт, казват източници.

Помощникът на Конгреса беше категоричен:

“Една от функциите на курс като този е, че той налага действителната координация в агенциите и ясно посочва, че Конгресът всъщност е сериозен по отношение на своята надзорна функция и че по този начин ще има засилен контрол. Някои от тях са продукт на това да накарат агенциите да приемат въпроса по-сериозно и да се опитат да помогнат да се отърват от стигмата около него.”

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments